• Klawiatury po zalaniu .....

#1 Klawiatury po zalaniu .....

by marcin223344 16 January 2019, 09:11
Sporo obecnie mam nowszych laptopów po lekkim zalaniu klawiatury. Jak wiadomo, większość obecnych modeli ma klawiatury wbudowane w przedni panel. Żeby się do klawiatury dostać trzeba zdemontować całą płytę oraz oderwać te nieszczęsne plastikowe klipsy. Proszę o rady jak przy powtórnym montażu sobie z tym radzicie? Kleicie to klejem czy jest jakaś tania maszyna/sposób żeby te plastikowe klipsy trzymały z powrotem?
Mam pytanie również co do próby uratowania zalanej klawiatury bo każdy mówi co innego, czy procedury są podobne jak przy zalaniu płyty głównej? Czy wystarczy kąpiel w izopropanolu? Czy jest sens ściągać wszystkie klawisze i wtedy myć? Jest spory problem z dostępnością klawiatur do nowych modeli i może da się czasem uratować zalaną klawiaturę. Dziękuje za wszelkie rady, komentarze i podpowiedzi.

Re: Klawiatury po zalaniu .....

by Google Adsense [BOT] 16 January 2019, 09:11

#3 Re: Klawiatury po zalaniu .....

by Vogelek23 21 February 2019, 14:57
Po ponad miesiącu cierpliwego czekania poprawiłem post za autora - efektem ignorowania próśb moderatorów jest ostrzeżenie, które nakładam na autora.

Re: Klawiatury po zalaniu .....

by Google Adsense [BOT] 21 February 2019, 14:57