#1 Sasmung CLP-365, powtarzające się błędy bębna, papieru i pojemnika na toner.
by altechsrw • 8 May 2019, 09:28
Witam. Drukarka zgłaszała błąd C3-6120. Po wymianie bębna drukarka po włączeniu nadal zgłasza błąd ale po otworzeniu i zamknięciu przednich drzwi, drukarka zaczyna się uruchamiać ale pokazuje błąd braku papieru w zasobniku (mimo że taca jest załadowana) oraz komunikat o zainstalowaniu pojemnika na zużyty toner. Pojemnik został dokładnie wyczyszczony, pryzmaty w pojemniku oraz diody w czujniku też. Po każdym odłączeniu drukarki od prądu jednorazowo pojawia się błąd C3-6520.
Edycja: Sprawdziłem diody czujnika zbiornika na zużyty toner. Błąd występował dalej ale roboczo przelutowałem diody by były bezpośrednio na siebie. Błąd pojemnika na toner już się nie pojawia ale nadal jest problem z zespołem obrazującym i błąd podajnika na papier.
Edycja: Sprawdziłem diody czujnika zbiornika na zużyty toner. Błąd występował dalej ale roboczo przelutowałem diody by były bezpośrednio na siebie. Błąd pojemnika na toner już się nie pojawia ale nadal jest problem z zespołem obrazującym i błąd podajnika na papier.