#1 Brak komunikacji miedzy kbc a pch co to włąściwie znaczy ??? jak to sprawdzić?
от marcin223344 • 17 Май 2019, 13:40
Witam mam takie pytanie bardzo często w problemach z nowszymi laptopami 6generacja i powyżej wszytsko wydaje się
ok , brak jest zwarć , czesto brak jest napieć na cewkach hybrydy cpu.
Po wyeliminowaniu problemow z biosem i kbc ( przprogramowaniu) laptop dalej nie działa i załważyłem ze experci na forum (Matic itp) często piszą , że brak jest komunikacji miedzy kbc a pch i potrzeba wymiany hybrydy co w wiekszosci przypadków jest nieopłacalne ( zakładajac ze sprawna używana płyta kosztuje 500-700zl)
Czy da się na 100% sprawdzić czy tak jest naprawde??? czy można na kbc sprawdzić komunikacje i sygnały z pch???
Dla przykładu KB9022 Które by bo były sygnały???
ok , brak jest zwarć , czesto brak jest napieć na cewkach hybrydy cpu.
Po wyeliminowaniu problemow z biosem i kbc ( przprogramowaniu) laptop dalej nie działa i załważyłem ze experci na forum (Matic itp) często piszą , że brak jest komunikacji miedzy kbc a pch i potrzeba wymiany hybrydy co w wiekszosci przypadków jest nieopłacalne ( zakładajac ze sprawna używana płyta kosztuje 500-700zl)
Czy da się na 100% sprawdzić czy tak jest naprawde??? czy można na kbc sprawdzić komunikacje i sygnały z pch???
Dla przykładu KB9022 Które by bo były sygnały???