• iPhone 6 resetuje się.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 iPhone 6 resetuje się.

marcin79 28 Травня 2019, 13:41
Witam dostałem do zabawy IPhone 6 wiem że był zalany, siostra oddała do serwisu bo zaczął się resetować. Została wymieniona bateria miało być w porządku niestety telefon nadal się resetuje. Problem występuje zarówno na baterii jak i na podłączonej ładowarce. Próbowałem hard reset, ustawienia fabryczne, wgrałem nowe oprogramowania jak pamiętam 12.1 - chociaż to była droga przez mękę ale w końcu udało się. Niestety problem nadal występuje. Dotarły śrubokręty więc rozkręciłem telefon. W środku brak 2 śrubek zaznaczonych na czerwono. Zmierzyłem napięcie na baterii - 3,96V naładowana niby w okolicach 50% . Aplikacja w telefonie "kondycja baterii"jakoś nie może sprawdzić jej stanu po chwili następuje reset. Sprawdzając aplikacją "battery life" zużycie to very high 35%
Płyta główna to 820-3486-A
Зображення
Takie pytanie co sprawdzić ?? :D Czy wymiana baterii ma sens skoro reset występuje zarówno na ładowarce ??

Re: iPhone 6 resetuje się.

Google Adsense [BOT] 28 Травня 2019, 13:41

#2 Re: iPhone 6 resetuje się.

xamledyD 28 Травня 2019, 14:04
Witam.
marcin79 написав:Takie pytanie co sprawdzić ??

Przede wszystkim płytę iPhone'a pod mikroskopem - nawet najdrobniejsze ślady zalania mogą budzić niepokój, a wszystkie skorodowane elementy powinny zostać wymienione na nowe. Sprawdź też czy na płycie nie brakuje "drobnicy" - nie wiadomo czy poprzedni serwis czegoś nie przeoczył.
Masz dostęp do innej baterii? Ta aktualnie zamontowana wygląda na kiepski zamiennik.
Pozdrawiam

#3 Re: iPhone 6 resetuje się.

marcin79 29 Травня 2019, 10:16
Niestety dostępu do innej baterii nie mam, jeżeli by sprawą była tylko bateria to zakupię nową ale wydaje mi się że nawet na słabej baterii ale podłączonej ładowarce nie powinien się resetować.
Wersja oprogramowania którą wgrałem to 12.2
Co ciekawe telefon teoretycznie bardzo szybko się ładuje z 15% do 50% załadował się w około 2 minuty.
Zawsze po włączeniu pokazuje stan baterii 1% z napisem pozostało 0 po 2-3 sekundach wskazanie baterii powraca do poziomu ostatniego ładowania. Sprawdzenie pod mikroskopem trochę potrwa bo dopiero zakupiony.

edit
Sprawdziłem jeszcze baterię w programie 3uTools i wyszły dziwne rzeczy :
Зображення
Bateria miała być nowa a tutaj data 2/6/2015 :shock:
Ilość ładowań 0
Pojemność 100mAh

#4 Re: iPhone 6 resetuje się.

RafalB 29 Травня 2019, 19:49
Bateria to złom, najgorszy sort tego co można kupić, do tego taśma baterii źle zamontowana. Uruchom płytę z zasilacza laboratoryjnego i zobacz jaki prąd pobiera oraz jak się zachowuje.

#5 Re: iPhone 6 resetuje się.

marcin79 31 Травня 2019, 11:58
RafalB написав:Bateria to złom, najgorszy sort tego co można kupić, do tego taśma baterii źle zamontowana. Uruchom płytę z zasilacza laboratoryjnego i zobacz jaki prąd pobiera oraz jak się zachowuje.

Tylko może mi ktoś napisać jak podłączyć pod zasilacz, napięcia jakie odczytałem to 4,15V oraz 2,36V - na zdjęciu na których pinach. W moim zasilaczu mogę podać tylko jedno napięcie.

Зображення

Pomysł mam taki aby odlutować taśmę od baterii i do niej podpiąć zasilacz. Dziś dotrze mikroskop, tylko może bym sprawdził wcześniej czy to nie wina baterii jak sugeruje RafalB zamiast wyciągać od razu płytę główną.

#6 Re: iPhone 6 resetuje się.

przemko21 6 Червня 2019, 22:28
Chodzi o to żebyś podpiął płytę główną pod zasilacz laboratoryjny poprzez specjalną przejściówkę do iphone. Najprostszą można ją dostać naprawdę niedrogo (sprawdź na allegro). Zasilanie zasilacza ustawiasz na 4V.

Re: iPhone 6 resetuje się.

Google Adsense [BOT] 6 Червня 2019, 22:28
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей