• Dziwny problem z dyskami SSD - wolne czasy dostępu do komórki czy to normalne?

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Dziwny problem z dyskami SSD - wolne czasy dostępu do komórki czy to normalne?

by fotovera2007 22 June 2019, 13:41
Witam, przez ostatni okres czasu do paru starszych i nowszych laptopów zamontowałem dyski SSD firm Samsung, Goodram i Patriot. Postanowiłem sprawdzić w jakiej są kondycji i przeskanowałem je programami MHDD i Victoria i tu moje zaskoczenie, przy dysku samsunga jak najbardziej poprawnie wszystkie sektory o najniższym czasie dostępu, ale przy dyskach Goodrama i Patriota pojawiła się sieczka w czasach dostępu jak przy dysku talerzowym, czy to jest normalne? Czy może te programy, którymi sprawdzam nie nadają się do dysków SSD, bo jak dla mnie jeżeli pojawiają się sektory o różnych czasach dostępu, to dysk traci na wydajności, choć mogę się mylić i jest to w normie.

Poniżej 2 fotki - dysk samsunga działa już może ze 3 lata jest intensywnie używany, a dysk patriota włożony do laptopa ze 2 miesiące temu zainstalowana 10 i był używany tylko do internetu.

Image
Image

Re: Dziwny problem z dyskami SSD - wolne czasy dostępu do komórki czy to normalne?

by Google Adsense [BOT] 22 June 2019, 13:41
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).