• Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

greg1990 28 Червня 2019, 14:45
Witam koledzy
Poszukuję płyty do laptopa HP 15-f272wn
w laptopie fabryczna jest zamontowana taka jak w temacie
czy będzie pasować taka płyta?? HP 15-f U83 DA0U83MB6E0

procesor i5-4200U SR170

Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

Google Adsense [BOT] 28 Червня 2019, 14:45

#2 Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

Vogelek23 28 Червня 2019, 20:45
O ile layout płyty pozwala na zamontowanie w kadłubku (bo jest praktycznie taki sam, jak oryginalnej płyty), o tyle chłodzenie nie będzie pasowało, bo U83 ma inny procesor i inny rozstaw kołków pod chłodzenie. Ponadto, Twoja płyta nie ma osobnego układu grafiki, zaś U83 występuje także w wersji z układem graficznym - jeśli kupisz taką płytę, to zdecydowanie musisz jeszcze dokupić chłodzenie oraz zasilacz o większej mocy (np. jeśli masz 60W, to musisz kupić 90W). Nie jestem też pewny, czy Twoja obudowa uwzględnia drugi slot pamięci RAM (płyta U83 ma dwa sloty, zaś oryginalna U8A tylko jeden), więc tu też może kolidować mechanicznie - musisz to sprawdzić.

#3 Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

greg1990 28 Червня 2019, 21:22
miejsce na pamięć ram w kadłubku jest, mając wymontowaną płytę porównywałem z zdjęciami płyty u83 i wizualnie jest to samo( złącza otwory na śrubki identyczne) zaniepokoiło mnie chłodzenie i wysłałem zapytanie jaki jest rozstaw śrub (podałem wymiary z obecnej płyty) i powiedział że chłodzenie będzie pasować, natomiast jest różnica w budowie płyty i ta nie będzie pasować.

Może ktoś z was ma płyte do sprzedania??

#4 Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

Vogelek23 28 Червня 2019, 22:20
greg1990 написав: złącza otwory na śrubki identyczne
To coś słabo porównywałeś. Spójrz na zdjęcie poniżej - zwłaszcza kołki przy procesorze.

greg1990 написав: i wysłałem zapytanie jaki jest rozstaw śrub (podałem wymiary z obecnej płyty) i powiedział że chłodzenie będzie pasować
Hehe, to Ci "ożenił kit na uszy". Jak wyżej - porównaj kołki przy procesorze na obrazku poniżej.

Зображення

greg1990 написав:Może ktoś z was ma płyte do sprzedania??
A to już nie ten dział - zapraszam tutaj: kupie-sprzedam-zamienie-f127.html

#5 Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

greg1990 29 Червня 2019, 06:18
Vogelek23 написав:greg1990 napisał(a):
złącza otwory na śrubki identyczne
To coś słabo porównywałeś. Spójrz na zdjęcie poniżej - zwłaszcza kołki przy procesorze.

chłodzenie od razu nie podobało mi się patrząc po zdjęciach, dlatego dopytałem sprzedawcy podając wymiary starego chłodzenia.

ewentualnie chłodzenie orientuję się ktoś z was gdzie dokupić (allegro nie ma)

#6 Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

Vogelek23 29 Червня 2019, 17:06
greg1990 написав:ewentualnie chłodzenie orientuję się ktoś z was gdzie dokupić (allegro nie ma)
Vogelek23 написав:A to już nie ten dział - zapraszam tutaj: kupie-sprzedam-zamienie-f127.html

Re: Hp 15-f272wn Płyta główna DA0U8AMB6A0

Google Adsense [BOT] 29 Червня 2019, 17:06
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей