• Identyfikacja diody LED w lampie roboczej

Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 Identyfikacja diody LED w lampie roboczej

от marcin79 16 Июль 2019, 19:09
Witam mam prośbę czy może mi ktoś podać jakimi diodami zastąpić te z lampy roboczej która jest poniżej ? Szukałem jakiegoś oznaczenia niestety nic niema. Lampa firmy ELEKTRA występuje pod nazwą SMART.
Изображение
Po długiej walce z elektroniką, spalony mosfet i uszkodzony układ IC2, okazało się jeszcze że diody pomimo mignięcia pełnym światłem są uszkodzone i nadają się do wymiany.
płyta jest o oznaczeniu ZP-1:
Изображение
Schemat jaki udało mi się narysować przedstawia się następująco :
Изображение
Panel z diodami ma oznaczenie MD-12HG-1 jest to 12 diod połączonych szeregowo:
Изображение
Pojedyncza dioda w powiększeniu wygląda tak:
Изображение
A tak po odpadnięciu żółtej soczewki :
Изображение
Jej wymiary to 3x3mm.
Lampa zasilana z napięcia około 28V (w samochodzie ciężarowym). Teoretycznie ma mieć barwę światła biała zimna i 1100 lm.
Jeżeli potrzeba jakichś dodatkowych informacji postaram się podać

Re: Identyfikacja diody LED w lampie roboczej

от Google Adsense [BOT] 16 Июль 2019, 19:09
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).