#1 [НУЖЕН ДАМП БИОСА] EFI dla Apple iMac 21,5" A1418 płyta 820-00431-A z obsługą APFS
от Vogelek23 • 2 Август 2019, 09:29
Witam serdecznie,
Poszukuję wsadu EFI dla:
Model: Apple iMac 21,5" A1418
Platforma: 820-00431-A
CPU: Intel Core i5-5575R
SMC: LM4FS1EH5BBCIG
BIOS IC: MX25L6473E (WSON - 8MB)
UWAGA: Wsad EFI musi obsługiwać APFS!
UWAGA 2: Przetestowałem wszystkie wsady z vinafix, żaden nie obsługuje APFS (po wgraniu, dysk klienta w formacie APFS jest niewidoczny dla menu startowego i system nie uruchamia się - miga ikona folderu ze znakiem zapytania). Próba aktualizacji na tym EFI systemu z High Sierra do Mojave (w celu włączenia obsługi APFS) powoduje, że maszyna przestaje się poprawnie włączać.
--------------
Dla uploadera, który zamieści DZIAŁAJĄCY wsad EFI, przewidziałem nagrodę: 100 Punktów (z możliwością zamiany na gotówkę - PayPal).
Poszukuję wsadu EFI dla:
Model: Apple iMac 21,5" A1418
Platforma: 820-00431-A
CPU: Intel Core i5-5575R
SMC: LM4FS1EH5BBCIG
BIOS IC: MX25L6473E (WSON - 8MB)
UWAGA: Wsad EFI musi obsługiwać APFS!
UWAGA 2: Przetestowałem wszystkie wsady z vinafix, żaden nie obsługuje APFS (po wgraniu, dysk klienta w formacie APFS jest niewidoczny dla menu startowego i system nie uruchamia się - miga ikona folderu ze znakiem zapytania). Próba aktualizacji na tym EFI systemu z High Sierra do Mojave (w celu włączenia obsługi APFS) powoduje, że maszyna przestaje się poprawnie włączać.
--------------
Dla uploadera, który zamieści DZIAŁAJĄCY wsad EFI, przewidziałem nagrodę: 100 Punktów (z możliwością zamiany na gotówkę - PayPal).
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.