Re: Czujnik zamknięcia klapy.
от Google Adsense [BOT] • 29 Август 2019, 11:33
czaki00 писал(а):i wystającego przełącznikaNa przykład niewystający przełącznik - w starszych laptopach z haczykiem (lub dwoma, zależnie od konstrukcji) do zblokowania klapy w stanie zamkniętym, przełącznik wyzwalany jest właśnie przez haczyk. Spotkałem się też kiedyś z czujnikiem, montowanym w zawiasie - malutki przełącznik ślizgowy, wyzwalany gdy klapa została ustawiona pod kątem mniejszym, niż 15° w stosunku do powierzchni palmrestu. Natomiast pytasz się, jakie rozwiązania SĄ stosowane - obecnie to raczej wszystko jest robione na półprzewodnikowych czujnikach pola magnetycznego, wykorzystujących efekt Halla - czyli "magnes w ramce"
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Re: Czujnik zamknięcia klapy. [РЕШЕНО]
от Google Adsense [BOT] • 29 Август 2019, 21:05