• Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

matiszary 4 Вересня 2019, 16:47
Cześć, szukam stacji lutowniczej za ok. 1000zł jako upgrade lutownicy TS100. Zastanawiam się nad stacją PACE ADS200. Będzie mi ona służyła głównie do naprawy płyt głównych laptopów.
Widziałem kilka recenzji i wydaje się być w porządku, ale postanowiłem zasięgnąć opinii u specjalistów. Najbardziej interesuje mnie kwestia ergonomii, a mianowicie czy rozmiar rączki jest odpowiedni (sam nie mogę tego sprawdzić, ponieważ nie ma w okolicy sklepów stacjonarnych z tą stacją) oraz czy stacja ma opcję wyświetlania faktycznej temperatury, a nie tylko tej ustawionej.
Co sądzicie o tej stacji? Czy są jakieś lepsze opcje w tym przedziale cenowym?
Z góry dzięki!

Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

Google Adsense [BOT] 4 Вересня 2019, 16:47

#2 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

kamil198405 8 Вересня 2019, 10:06
Stacja na papierze i filmach wygląda super. Sam korzystam z dwóch stacji PACE i naprawdę jest to klasa sama w sobie szczególnie z rączkami TD100. A w jakim sklepie znalazłeś tego PACE?

#3 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

matiszary 9 Вересня 2019, 16:17
kamil198405 написав:Stacja na papierze i filmach wygląda super. Sam korzystam z dwóch stacji PACE i naprawdę jest to klasa sama w sobie szczególnie z rączkami TD100. A w jakim sklepie znalazłeś tego PACE?

Sklep.renex.pl i pl.farnell.com. Możliwe, że można jeszcze gdzieś indziej dostać; sprawdź oficjalnych dystrybutorów na stronie PACE.

#4 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

michalmwp 10 Вересня 2019, 22:07
W podobnej cenie jest jeszcze Quick 303D z taką samą mocą, szybką wymianą grota, pomiarem na końcu grota i ograniczeniem mocy w podstawce w standardzie bez dodatkowego kabla. Myślałem o niej jak mi się obecna 202D wysłuży.
Ten Pace ma wg mnie lepsze rozwiązanie zespolonej grzałki z grotem.
Na poniższym filmie w 24 minucie jest test topienia cyny bezołowiowej przy temperaturze grota 280 st. Zrobiłem próbę swoją stacją Quick 202D z podobnym grotem i moja 90W stacja roztapiała identycznie więc mocniejszy 120-watowy Quick303D powinien poradzić sobie lepiej. Ale tego nie mam jak sprawdzić, to tylko moje przemyślenia.

https://www.youtube.com/watch?v=WXL-pWD44pc

#5 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

kamil198405 11 Вересня 2019, 05:23
Generalnie jeżeli ten Pace byłby w cenie koło 1k brałbym w ciemno ale patrząc na ceny u dystrybutorów najtaniej znalazłem 1500zł a w tej cenie to już wolałbym poszukać używki lub brać coś z Quicka

#6 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

Vogelek23 11 Вересня 2019, 08:34
Właśnie otrzymałem odpowiedź na zapytanie ofertowe - w Renex-ie ta stacja (Pace ADS200) kosztuje 2.006,12zł (1.630,99zł + VAT). W Farnell-u jednak sporo taniej.

#7 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

kamil198405 13 Вересня 2019, 11:54
Z ciekawości wysłałem zapytanie o tą stacje do renex-u cena jaką mi zaoferowano 1709 zł brutto. W mojej opinii ta stacja nie jest tyle warta sam jestem posiadaczem stacji pace i gdybym w tej chwili miałbym dokonać wyboru kupiłbym Quick TS2200

#8 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

mb85 23 Вересня 2019, 22:59
Zakupiłem ADS200 dokładnie rok temu z farnell, jestem bardzo zadowolony, w tej cenie polecam w ciemno. Niedawno doszły do oferty nowe końcówki do SMD, SOIC i TQFP, aktualnie kupuje drugą tą samą sztukę do serwisu. Co do filmu powyżej gość musiał mieć jakieś trefne końcówki, był z nimi problem na początku produkcji, natomiast końcówki ultra performance nagrzewają się znacznie lepiej. Polecam.

#9 Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

RafalB 24 Вересня 2019, 15:25
Dużo pracowałem na Pace i dwie najgorsze sprawy to kiepskie groty - bardzo niska żywotność oraz brak możliwości zmiany grota z użyciem jednej ręki (domena JBC)
Te stacje byłby by OK w przy cenie oscylującej w okolicy 1200 zł
Wyższa kwota sprawia, że to nie jest opłacalny zakup biorąc pod uwagę groty i ergonomię pracy.

Re: Stacja lutownicza ok. 1000zł (PACE ADS200)

Google Adsense [BOT] 24 Вересня 2019, 15:25
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість