• Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain: the device's manufacturer, full model and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain: the PCB marking code (required in case of hardware repairs), an extended description of problem, things you have checked/replaced/measured, your conclusions and the question. If you are not able to find the PCB marking code, please read THIS TOPIC. If you still cannot locate the PCB markings, please upload a clean, both-side photos of the mainboard - it is required to remove any films, modules or brackets possibly covering these markings.
  3. Before posting a new topic please read all topics in TRAININGS subforum and make a preliminary diagnostic based on the content of those trainings.
  4. Uploading of any complete schematics, BIOS / firmware files or any other kind of documentation, or linking to 3rd party websites with such files, is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation or, link to BIOS file on UNVERIFIED BIOS FILES subforum, which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more then one complete page of instruction/schematic per single topic. The file you upload must not contain any watermarks, "confidential" markings, links or email addresses and cannot be password-protected.
  5. It is only permitted to describe one faulty device per single topic - you should always open a new topic for each subsequent device.
  6. Requesting of the full schematics, BoardView files, BIOS files or any other kind of documentation is NOT ALLOWED in this subforum. If you need to ask for any of these, you should open a new topic in DOCUMENTATION/BIOS REQUEST subforum.

#1 Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

by wojtas87 2 October 2019, 11:23
Witam.

Prestigio PMP Multipad 2 Pro duo (PMP 5670c) jest reakcja na ładowarkę w postaci włączenia podświetlenia LCD. Jest również reakcja na włącznik, tzn. przy próbie włączenia pokazuje się podświetlanie LCD, a podczas przytrzymania włącznika podświetlenie gaśnie. Komputer nie wykrywa urządzenia przez USB.

Pozdrawiam

Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

by Google Adsense [BOT] 2 October 2019, 11:23

#2 Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

by xamledyD 2 October 2019, 12:04
Witam.
Czy tablet wchodzi w tryb recovery?
Czy jesteś w stanie zaktualizować firmware w trybie upgrade (potrzebujesz karty microSD sformatowanej w systemie FAT32, na niej zamieszczasz firmware dostępny m.in. na Softpedii lub bezpośrednio http://de05.dl.prestigio.com/Service_Fi ... C/PMP5670/)?
Bateria ładuje się prawidłowo? Jakie jest na niej napięcie?
Jak wygląda pobór prądu urządzenia przy próbie uruchomienia (podłącz się zasilaczem laboratoryjnym zamiast baterii)?
Pozdrawiam

#3 Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

by wojtas87 2 October 2019, 12:24
Nie wiem czy wchodzi, ponieważ jest tylko jasna poświata od podświetlenia. Nie ma treści na LCD.

Bateria się ładuje poprawnie, napięcie około 4,1V.

Na zasilaczu w momencie wciśnięcia włącznika prąd "skacze", a w momencie włączenia podświetlenia ustala się na poziomie 800mA.

Update:
Wgrałem soft z powyższego linka na kartę SD, uruchomiłem tablet z włożoną kartą przyciskami Vol+ i Power. Soft 1.0.05 wgrał się poprawnie (tzn. pasek postępu przeszedł do końca i tablet się samoczynnie zrestartował). Po restarcie nadal jest tylko podświetlanie LCD.

Update2:
Tablet ruszył. Procedura, która zadziałała:

Przed przystąpieniem do działania należy uruchomić system Windows z wyłączonym sprawdzaniem podpisu sterowników!

1. Ściągamy paczkę z Nie wiem czy wchodzi, ponieważ jest tylko jasna poświata od podświetlenia. Nie ma treści na LCD.

Bateria się ładuje poprawnie, napięcie około 4,1V.

Na zasilaczu w momencie wciśnięcia włącznika prąd "skacze", a w momencie włączenia podświetlenia ustala się na poziomie 800mA.

Update:
Wgrałem soft z powyższego linka na kartę SD, uruchomiłem tablet z włożoną kartą przyciskami Vol+ i Power. Soft 1.0.05 wgrał się poprawnie (tzn. pasek postępu przeszedł do końca i tablet się samoczynnie zrestartował). Po restarcie nadal jest tylko podświetlanie LCD.

Update2:
Tablet ruszył. Procedura, która zadziałała:

Przed przystąpieniem do działania należy uruchomić system Windows z wyłączonym sprawdzaniem podpisu sterowników!

1. Ściągamy paczkę z https://mega.nz/#!SNAXhYRY!nD9hy5k8rKaOzk1cthauFr8BFnmoghYBnVmvvG0M3Ks i dekompresujemy ją.
2. Rozpakowujemy USB-Burning-tool-v1.6.28_2.rar
3. Uruchamiamy ImageBurnTool jako administrator
4. Uruchamiamy tablet trzymając Vol- oraz PWR i liczymy do 10. Puszczamy PWR trzymając nadal wciśniety Vol- (w moim przypadku musiałem trzymać wciśniety przycisk Vol- do końca procesu).
5. Podłączamy tablet do komputera, Image BurningTool powinien wykryć tablet, ale jeszcze bez odpowiednich sterowników.
6. Wchodzimy w manager urządzeń i odnajdujemy nasz sprzęt. U mnie zgłosił się jako "M3CHIP". Aktualizujemy dla niego sterownik i jako jego lokalizację wskazujemy katalog z programem ImageBurnTool. System zapyta czy zainstalować sterownik bez podpisu cyfrowego - TAK, trzeba go zainstalować. Jeżeli wszystko wykona się poprawnie to w ImageBurningTool pokaże się aktywny któryś z portów.
7. Klikamy na File --> Import upgrade file i wybieramy plik d7002-usb-burn-fix-boot-issue, po czym dajemy Start.
8. Po zakończeniu klikamy na File ---> Import upgrade file i tym razem wybieramy plik pmp5670c_duo_20130823_usb_burn_v1.0.05
9. Cały proces trwa kilka minut, a po zakończeniu tablet sam się restartuje i uruchamia się system.

Mam nadzieję, że komuś przyda się ten opis.

Pozdrawiam
Wojtek

Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

by Google Adsense [BOT] 2 October 2019, 12:24