• Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

przez wojtas87 2 października 2019, 12:23
Witam.

Prestigio PMP Multipad 2 Pro duo (PMP 5670c) jest reakcja na ładowarkę w postaci włączenia podświetlenia LCD. Jest również reakcja na włącznik, tzn. przy próbie włączenia pokazuje się podświetlanie LCD, a podczas przytrzymania włącznika podświetlenie gaśnie. Komputer nie wykrywa urządzenia przez USB.

Pozdrawiam

Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

przez Google Adsense [BOT] 2 października 2019, 12:23

#2 Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

przez xamledyD 2 października 2019, 13:04
Witam.
Czy tablet wchodzi w tryb recovery?
Czy jesteś w stanie zaktualizować firmware w trybie upgrade (potrzebujesz karty microSD sformatowanej w systemie FAT32, na niej zamieszczasz firmware dostępny m.in. na Softpedii lub bezpośrednio http://de05.dl.prestigio.com/Service_Fi ... C/PMP5670/)?
Bateria ładuje się prawidłowo? Jakie jest na niej napięcie?
Jak wygląda pobór prądu urządzenia przy próbie uruchomienia (podłącz się zasilaczem laboratoryjnym zamiast baterii)?
Pozdrawiam

#3 Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

przez wojtas87 2 października 2019, 13:24
Nie wiem czy wchodzi, ponieważ jest tylko jasna poświata od podświetlenia. Nie ma treści na LCD.

Bateria się ładuje poprawnie, napięcie około 4,1V.

Na zasilaczu w momencie wciśnięcia włącznika prąd "skacze", a w momencie włączenia podświetlenia ustala się na poziomie 800mA.

Update:
Wgrałem soft z powyższego linka na kartę SD, uruchomiłem tablet z włożoną kartą przyciskami Vol+ i Power. Soft 1.0.05 wgrał się poprawnie (tzn. pasek postępu przeszedł do końca i tablet się samoczynnie zrestartował). Po restarcie nadal jest tylko podświetlanie LCD.

Update2:
Tablet ruszył. Procedura, która zadziałała:

Przed przystąpieniem do działania należy uruchomić system Windows z wyłączonym sprawdzaniem podpisu sterowników!

1. Ściągamy paczkę z Nie wiem czy wchodzi, ponieważ jest tylko jasna poświata od podświetlenia. Nie ma treści na LCD.

Bateria się ładuje poprawnie, napięcie około 4,1V.

Na zasilaczu w momencie wciśnięcia włącznika prąd "skacze", a w momencie włączenia podświetlenia ustala się na poziomie 800mA.

Update:
Wgrałem soft z powyższego linka na kartę SD, uruchomiłem tablet z włożoną kartą przyciskami Vol+ i Power. Soft 1.0.05 wgrał się poprawnie (tzn. pasek postępu przeszedł do końca i tablet się samoczynnie zrestartował). Po restarcie nadal jest tylko podświetlanie LCD.

Update2:
Tablet ruszył. Procedura, która zadziałała:

Przed przystąpieniem do działania należy uruchomić system Windows z wyłączonym sprawdzaniem podpisu sterowników!

1. Ściągamy paczkę z https://mega.nz/#!SNAXhYRY!nD9hy5k8rKaOzk1cthauFr8BFnmoghYBnVmvvG0M3Ks i dekompresujemy ją.
2. Rozpakowujemy USB-Burning-tool-v1.6.28_2.rar
3. Uruchamiamy ImageBurnTool jako administrator
4. Uruchamiamy tablet trzymając Vol- oraz PWR i liczymy do 10. Puszczamy PWR trzymając nadal wciśniety Vol- (w moim przypadku musiałem trzymać wciśniety przycisk Vol- do końca procesu).
5. Podłączamy tablet do komputera, Image BurningTool powinien wykryć tablet, ale jeszcze bez odpowiednich sterowników.
6. Wchodzimy w manager urządzeń i odnajdujemy nasz sprzęt. U mnie zgłosił się jako "M3CHIP". Aktualizujemy dla niego sterownik i jako jego lokalizację wskazujemy katalog z programem ImageBurnTool. System zapyta czy zainstalować sterownik bez podpisu cyfrowego - TAK, trzeba go zainstalować. Jeżeli wszystko wykona się poprawnie to w ImageBurningTool pokaże się aktywny któryś z portów.
7. Klikamy na File --> Import upgrade file i wybieramy plik d7002-usb-burn-fix-boot-issue, po czym dajemy Start.
8. Po zakończeniu klikamy na File ---> Import upgrade file i tym razem wybieramy plik pmp5670c_duo_20130823_usb_burn_v1.0.05
9. Cały proces trwa kilka minut, a po zakończeniu tablet sam się restartuje i uruchamia się system.

Mam nadzieję, że komuś przyda się ten opis.

Pozdrawiam
Wojtek

Re: Prestigio PMP5670c duo nie uruchamia się

przez Google Adsense [BOT] 2 października 2019, 13:24