Re: Re: Miernik ESR
by Google Adsense [BOT] • 11 March 2011, 19:36
Witam!
Ponieważ jak widzę macie już koledzy gotowe płytki, chciałem Wam zaprezentować jak może wyglądać cała konstrukcja. Tak z grubsza wygląda mój miernik ESR (w przyszłości rozwiercę nieco otwory na przedłużacze do przycisków SET, +, - )
Projekt płytki wykonany zgodnie z załączonym w tym wątku schematem, ale płytki nie robiłem osobiście. Brak czasu - kupiłem gotową płytkę z wyświetlaczem na Aledrogo - stąd nieco Was wyprzedziłem w montażu całości
Miernik zaadaptowałem do widocznej obudowy o wymiarach 14x12x3-4cm. Całkowite koszty to 170zł + 3 wieczory w ostatni weekend (szczególnie dużo czasu zajęło mi wycięcie i montaż wyświetlacza…)
Pzdr
Rufio
Ponieważ jak widzę macie już koledzy gotowe płytki, chciałem Wam zaprezentować jak może wyglądać cała konstrukcja. Tak z grubsza wygląda mój miernik ESR (w przyszłości rozwiercę nieco otwory na przedłużacze do przycisków SET, +, - )
Projekt płytki wykonany zgodnie z załączonym w tym wątku schematem, ale płytki nie robiłem osobiście. Brak czasu - kupiłem gotową płytkę z wyświetlaczem na Aledrogo - stąd nieco Was wyprzedziłem w montażu całości
Miernik zaadaptowałem do widocznej obudowy o wymiarach 14x12x3-4cm. Całkowite koszty to 170zł + 3 wieczory w ostatni weekend (szczególnie dużo czasu zajęło mi wycięcie i montaż wyświetlacza…)
Pzdr
Rufio
Kilka osób pytało mnie sięo schemat zmiany na płytce itd.
Wszystko jest zrobione zgodnie ze schematem z elektrody, jedyna zmiana dotyczy nóżek 1 i 2 (zasilanie) wyświetlacza, są one zamienione aby można było stosować wyświetlacze dostępne na rynku
Wzór płytki też zresztą pochodzi z tego wątku chyba z 3 strony
Wszystko jest zrobione zgodnie ze schematem z elektrody, jedyna zmiana dotyczy nóżek 1 i 2 (zasilanie) wyświetlacza, są one zamienione aby można było stosować wyświetlacze dostępne na rynku
Wzór płytki też zresztą pochodzi z tego wątku chyba z 3 strony
simek10 wrote:W związku z licznymi zapytaniami odpisuję, że płytka PCB do miernika ESR została sprzedana. Na alledrogo jest gość co sprzedaje takie mierniki po 140 zł, dodatkowo ma jeszcze inne fajne zabawki. W wyszukiwarce alledrogo wpisać ESR.
Niestety wystarczył jeden dzień zwłoki i już nie ma aukcji oraz wspomnianych mierników. Kolejny raz informacje i skróty z Allegro okazały się nieaktualne! Trzeba dalej szukać źródła na płytkę.
Re: Miernik ESR
by Google Adsense [BOT] • 12 November 2011, 20:52
Similar Topics |
---|
Cyfrowy miernik PQ Plus UMD 705CBM identyfikacja rezystorów [SOLVED] |