• Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

gradek83 6 Січня 2020, 13:08
Nie wiem czy to dobry dział na to pytanie jak nie to proszę przenieś.
Tak więc trafił do mnie laptop gdzie po uruchomieniu niby wszystko ruszało ale obraz nie pojawiał się na ekranie matrycy w laptopie ani po HDMI i po VGA... Bios bez pamięci RAM wydawał dźwięki więc myślałem że coś padło na płycie ale zanim zacząłem gmerać głębiej postanowiłem zgrać obecny wsad i wgrać wsad z forum no i wszystko ładnie ruszyło. I teraz pytanie brzmi jak ze zgranego wsadu ORYGINALNEGO przekopiować oryginalny klucz produktu windows do wsadu z forum aby przy ewentualnej instalacji nowego systemu klucz pobierany był z bios.

Wsad z forum był czysty bez klucza, z kopi starego oryginalnego wsadu wyodrębniłem miejsce w którym znajduje się klucz produktu i teraz pytanie czy mogę klucz np w HxD przekopiować do działającego wsadu i wgrać programatorem?
A może jest jakiś program który pozwala uzupełnić puste miejsce kluczem produktu windows ?
Bios to Inside H2O

Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

Google Adsense [BOT] 6 Січня 2020, 13:08

#2 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios  [РІШЕНО]

adam4333 6 Січня 2020, 13:28
gradek83 написав:Wsad z forum był czysty bez klucza, z kopi starego oryginalnego wsadu wyodrębniłem miejsce w którym znajduje się klucz produktu i teraz pytanie czy mogę klucz np w HxD przekopiować do działającego wsadu i wgrać programatorem?

Tak możesz ponadto poszukaj jeszcze danych typu numer seryjny itp. tez przenieś.

#3 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

matic 6 Січня 2020, 19:48
gradek83 написав:A może jest jakiś program który pozwala uzupełnić puste miejsce kluczem produktu windows ?
Such program is available on the forum, but it currently supports only a few laptop models: ***click***

#4 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

Vogelek23 6 Січня 2020, 21:37
matic написав:Such program is available on the forum, but it currently supports only a few laptop models
But there is possibility - using a built-in database editor - to add custom models.

#5 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

gradek83 7 Січня 2020, 00:31
adam4333 написав:Tak możesz ponadto poszukaj jeszcze danych typu numer seryjny itp. tez przenieś.

Faktycznie trochę wyżej nad W/K znalazłem resztę.
matic написав:Such program is available on the forum

Nie było tam mojego modelu dodałem go do bazy danych.

Szkoda że w tym programie "BIOS EDYTOR" nie ma opcji zaznaczenia aktualnie dodanego laptopa i wyeksportowanie tylko tej jednej części bazy danych. No nic w załączniku cała baza.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

Google Adsense [BOT] 7 Січня 2020, 00:31

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей