• Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

kowalvip1 3 Лютого 2020, 18:57
Witam czy ktoś z forum wie jak podłączyć IR-PRO-SC pod laptopa i jakim kablem lub jakiś schemat ?Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

Google Adsense [BOT] 3 Лютого 2020, 18:57

#2 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

Vogelek23 3 Лютого 2020, 21:23
Zrób zdjęcia swojej maszyny z każdej strony - niektóre wersje mają złącze USB, niektóre 3-pinowy RS-232, niektóre nie mają żadnego gniazda do połączenia z komputerem.

#3 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

kowalvip1 3 Лютого 2020, 23:08
Mój sprzęt ma wyjście com i po podłaczeniu kabla ADAPTER PRZEJŚCIÓWKA KABEL USB NA RS232 COM RS 232 nie ma żadnej reakcji mieszam w ustawieniach com itp. i niestety cisza

#4 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb  [РІШЕНО]

Vogelek23 4 Лютого 2020, 15:17
Sprawdź na innej przejściówce. Sprawdź też, czy nie zamieniłeś miejscami pinów sygnałowych RX i TX - masz standardowy COM czy okrągłe, 3-pinowe gniazdo RS-232? Daj foto oraz zdjęcia tego, jak to połączyłeś.

#5 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

kowalvip1 5 Лютого 2020, 00:15
Sprawdziłem już wcześniej i jak się okazało były zamienione w urządzeniu ale bardzo dziękije za podpowiedz iż jest trafna .
Mam jeszcze takie pytanie do Pana Vogalek23 widze że jest Pan fachowcem w tej dziedzinie moze podpowie mi Pan jak ustawić profil aby grzałka dolna tak nie podnosiła temp. bo na wykresie w którymś momencie zielony wykres skacze mi gwałtownie do góry , może posiada Pan jakieś ustawienia profilu lub w urządzeniu aby wszystko szło równomiernie według skali lub podobnie ?pozdrawiam i dziękuje za Pana odpowiedzi

#6 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

Vogelek23 5 Лютого 2020, 00:29
kowalvip1 написав:jak ustawić profil aby grzałka dolna tak nie podnosiła temp.
Zastosować porządną, markową termoparę (np. Omega 0.08mm). Niestety, jeśli chodzi o tę konkretną maszynę to nie mam doświadczenia w ustawianiu profili, ponieważ używam nieco większych urządzeń do lutowania BGA. Ogólnie preferuję hot-air zamiast podczerwieni, bo o wiele łatwiej się to kontroluje.

#7 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

kowalvip1 6 Лютого 2020, 07:27
Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam temat zamykam

Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

Google Adsense [BOT] 6 Лютого 2020, 07:27

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей