Hej! Może trochę dziwne pytanie, ale czy jest możliwe, żeby laptop niszczył mi słuchawki? Wcześniej nie miałem takiego problemu, a ostatnio już kilka razy zdarzyło się tak, że po podłączeniu słuchawek do laptopa, a później do telefonu jedna ze słuchawek nie działa... Zastanawia mnie to i nie wiem czy to może wina słuchawek jednak? Z góry dzięki za odpowiedzi
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).
Re: Słuchawki
от Google Adsense [BOT] • 11 Февраль 2020, 12:46
tomrom писал(а):czy jest możliwe, żeby laptop niszczył mi słuchawki?Tak. Jeśli na płycie głównej jest uszkodzenie i składowa stała dostaje się na słuchawki, może to uszkadzać cewki głośniczków. Jeśli uszkadza się zawsze ta sama strona (np. lewa), to usterka w laptopie jest dość prawdopodobna. Natomiast warto najpierw sprawdzić, czy wtyczka jest czysta - być może np. w gnieździe w laptopie jest jakieś zabrudzenie, które przykleja się do wtyku i potem po podłączeniu słuchawek do telefonu działa jak izolator.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Re: Słuchawki
от Google Adsense [BOT] • 11 Февраль 2020, 12:50
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).