• PSOFT set point podążanie za profilem

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 PSOFT set point podążanie za profilem

kamil1986 29 Лютого 2020, 23:54
Dlaczego jak uruchomię profil z programu PSOFT to setpoint ustawia mi się na aktualną temperaturę z czujnika i taką temperaturę sterownik próbuje utrzymać? Wydaje mi się że set point powinien podążać za wykresem profilu. Tak jak na filmiku z linku: http://youtu.be/kajRri3sw2g

U mnie to cały czas jedna prosta linia, nieważne jaki profil użyję za każdym razem jest tak samo. Przykład poniżej.

Зображення

Re: PSOFT set point podążanie za profilem

Google Adsense [BOT] 29 Лютого 2020, 23:54

#2 Re: PSOFT set point podążanie za profilem  [РІШЕНО]

Vogelek23 1 Березня 2020, 02:57
Jedyną istotną różnicę, jeśli chodzi o interfejs programu, widzę w ustawieniu przycisku HOLD - u Ciebie wygląda on na aktywny, na filmiku jest nieaktywny. Najlepiej, gdybyś zamieścił SWÓJ filmik z przebiegu profilu.

#3 Re: PSOFT set point podążanie za profilem

kamil1986 1 Березня 2020, 19:13
Problemem okazał się przycisk Start podpiąłem go jako normalnie otwarty, powinien być jako normalnie zamknięty po zmianie styków wszystko zaczęło działać jak powinno.

#4 Re: PSOFT set point podążanie za profilem

Vogelek23 1 Березня 2020, 19:31
Z ciekawości zapytam - czy teraz przycisk HOLD w oknie programu u Ciebie jest tak samo nieaktywny, jak na przedstawionym filmiku?

#5 Re: PSOFT set point podążanie za profilem

kamil1986 1 Березня 2020, 19:33
Tak przycisk HOLD jest nie aktywny.

Re: PSOFT set point podążanie za profilem

Google Adsense [BOT] 1 Березня 2020, 19:33

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей