• Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czasu.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#81 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez jw23 14 lutego 2011, 21:09
Przeglądałem od końca i dotarłem do 3 str. Wszystko jasne , nie było tematu.

Re: Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 14 lutego 2011, 21:09

#82 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez 256 16 lutego 2011, 09:17
Witam wszystkich
e-best_trade sprzedaje:
"1 Piece Nvidia NF-G6150-N-A2 chip(reball and tested,09+ date code)!"
Trochę zaskoczony jestem tym opisem. Czy ktoś miał odczynienia z tymi chipami?
Warto kupić?
Gdzie ewentualnie są dostępne nówki z DC09+ ?

#83 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez skomy 25 lutego 2011, 17:14
A tak wyglądają "nowe" układy z POHUA:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

#84 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 25 lutego 2011, 23:03
Szlifowane?

#85 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez skomy 25 lutego 2011, 23:15
DaCoPL napisał(a):Szlifowane?

Oj taaak. Niestety... Zresztą widać na fotkach... Kanty wygładzone, wykruszone, kolor rdzenia mocno lustrzany, jaśniejszy niż na oryginalnych, napis nvidia wypełniony, a na rogu ślady - prawdopodobnie kleju. Na fotkach widać piękne szlify. Chcę zwrócić zobaczę co powiedzą...

#86 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez adam1114 25 lutego 2011, 23:31
Ktoś pisał że nVidia powinna mieć logo puste w środku od 2010 ? prawda to ?

#87 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Vogelek23 26 lutego 2011, 04:53
adam1114 napisał(a):Ktoś pisał że nVidia powinna mieć logo puste w środku od 2010 ? prawda to ?

Tak.

#88 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Usunięty Użytkownik 1038 26 lutego 2011, 08:54
skomy napisał(a):A tak wyglądają "nowe" układy z POHUA:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na dodatek niestety w/w firma nie uznaje reklamacji. Powód odrzucenia.... wysłanie w nieoryginalnym opakowaniu (a wysłali owinięte w celofan - widać dobraliśmy nie taki kolor ) - szkoda czasu na nich.

#89 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez michallus 26 lutego 2011, 09:42
Dziwi mnie tylko brak negatywnych komentarzy na Allegro, wszyscy kupują po za Allegro czy boją się odwetu ??

#90 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Usunięty Użytkownik 1038 26 lutego 2011, 09:51
Ja kupowałem poza - ci co kupują przez aukcję.... może nie zdają sobie sprawy, że to podróby. Co do profesjonalizmu tej firmy, zgłosiłem uszkodzenie maszyny (uszkodzenie monitora LCD) - odpowiedź z Będzina była "proszę przesłać zdjęcie..." - na szczęści Aoyue jest normalną firmą i udało mi się załatwić reklamację poza "przedstawicielem". Siedzą tam chyba ludzie o zerowym pojęciu tak o układach jak i o sprzedawanych maszynach.

#91 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 3 marca 2011, 15:59
Użytkownik Allegro Bazaskp reprezentujący sklep LAP-KOM przysłał mi taki układ:

Obrazek

Są jeszcze na nim bąble których nie widać na zdjęciu.

#92 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez AdamStar 14 marca 2011, 16:21
mdcs napisał(a):Nie bierzecie żadnych BGA od firmy lapkop serwis (allegro) http://www.lapkop.pl. Sprzedają rebale jako nowe. Sam się na 2 układy nadziałem w tym jeden zakupiłem ku mojemu zdziwieniu, bo nigdzie indziej nowych GPU do XBOXa nie było.

Również trafiłem na reballowane układy, pomimo oznaczeń DC10 układy padły po miesiącu. Szkoda czasu i pieniędzy na zakupy w Lapkop (allegro).

#93 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 22 marca 2011, 16:17
Ponawiam zapytanie o KAFKę. Zmienili coś w polityce swojej firmy? Można na nich polegać czy działają jak wcześniej? Pytam ponieważ tylko u nich widzę układ który mnie interesuje.

#94 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Pawelbul 22 marca 2011, 16:50
Ostatnie dwie dostawy brałem za pobraniem przyszły szybko i to co miało być.

#95 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez arvika 22 marca 2011, 17:18
Ja u kafki kupuje osobiście, więc odchodzi problem z przesyłkami, przelewami itp. Do tej pory było ok.

#96 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DjDave 22 marca 2011, 18:17
Ja jak na razie również nie narzekam na Kafkę.

#97 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez DaCoPL 22 marca 2011, 19:04
A co z jakością i nowością układów? Po wlucie nie wracają?

#98 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez arvika 22 marca 2011, 19:05
Ja kupowałem tylko przetwornice i inne pierdoły u nich, wiec co do układów BGA się nie wypowiem.

#99 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez AdamStar 22 marca 2011, 20:01
Ja kupiłem u nich uszkodzone KBC. Układ który otrzymałem miał powyginane wyprowadzenia.

#100 Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez oneeye 22 marca 2011, 23:17
Wiele się nasłuchałem o "Kafce", nawet rozmawiałem kilkakrotnie telefonicznie z miłym Panem, który niestety widać nie wszystko wiedział. To nie jego wina jednak, wszyscy to przechodziliśmy. Podobnie jak arvika nie kupuję u nich wysyłkowo i nie kupuje BGA, mam przyjaciela, który pracuje "na AGH'u", więc ma do nich "dwa kroki".

Re: Układy - gdzie można kupić i gdzie nie warto tracić czas

przez Google Adsense [BOT] 22 marca 2011, 23:17
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).