Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
- Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
- Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
- Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
Re: Oscyloskop(Skopometr) Delta Tech DM1
przez Google Adsense [BOT] • 23 stycznia 2020, 22:00
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Piszesz o dwóch kompletnie różnych urządzeniach - diagnoskop to urządzenie, używane do diagnostyki samochodów (czujniki, przepływomierze, CAN, wtryski itd), zaś Siglent to najzwyklejszy stacjonarny oscyloskop warsztatowy. Jeśli potrzebujesz urządzenia do napraw płyt głównych, to Siglent. A jeśli chcesz się zająć diagnostyką samochodową, to Delta-Tech DM-1.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Osobiście nigdy nie wykorzystywałem więcej, niż 2 kanały - w serwisie mam Hanteka 100MHz i na moje potrzeby jest w zupełności wystarczający, więc na początek myślę, że i u Ciebie ten Siglent będzie robił robotę (ma zresztą takie same pasmo - 100MHz). Do bardziej złożonych rzeczy (projekty) mam analizator LogicDAQ firmy RK-System, ale przy naprawach płyt rzadko go stosuję - głównie przy tzw. "doktoratach", gdy koszt nowej płyty jest na tyle duży, że wciąż warto posiedzieć nieco dłużej nad szukaniem usterki w uszkodzonej płycie.
Re: Oscyloskop(Skopometr) Delta Tech DM1
przez Google Adsense [BOT] • 12 marca 2020, 22:11