#1 Playstation 4 CUH1004A po reballingu APU uruchamia się tylko jak jest ciepła.
by smutek110 • 3 December 2016, 05:12
Witam. Jak w tytule PS4 CUH 1004A . Trafiła mi się konsola z zaprzyjaźnionego serwisu która pierwotnie została tam przyjęta na wymianę past i udrożnienie chłodzenia. Po tym zabiegu konsola im już nie wstała ( tzw BLOD). W takim stanie trafiła do mnie. Wykonałem reballing APU . Konsola uruchomiła mi się z niebieską pulsującą diodą , ale co dziwne po chwili jak konsola osiągnęła temperaturę swojej normalnej pracy i wyłączyłem ją ,by spróbować ponownego rozruchu - uruchomiła się normalnie i mogłem jej używać w normalny sposób bez jakichkolwiek problemów ( pełna funkcjonalność ). Niestety jak wyłączyłem i zostawiłem ją by wystygła uruchamia się tylko do niebieskiej pulsującej diody ( problem sprzętowy). Po odłączeniu wentylatora dosłownie na 15 sekund i ponownym rozruchu włącza się normalnie i ma pełną funkcjonalność. Testowałem ją przez dwie doby bez wyłączenia. Problem z rozruchem jest tylko jak jest zupełnie zimna. By mieć pewność zrobiłem reballing powtórnie, ale efekt wciąż ten sam : zimna konsola = niebieska pulsująca dioda , ciepła konsola działa normalnie. Prosił bym kolegów z forum o jakieś sugestie bo pierwszy raz mam takiego pacjenta ,a ps4 naprawiam dość dużo średnio 3-4 sztuki w tygodniu. Pozdrawiam.