• [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by michalmwp 19 June 2020, 12:46
Potrzebuje komplet wsadów do Lenovo E470.
Bardzo ważne żeby wsad do KBC był ściągnięty z układu. Nie może to być wycinka z głównego biosu.

Płyta: NM-A821 Rev: 3.0
CPU: Intel SR2ZU
EC: IT8586E FXA
BIOS: 25Q64FVSIG

Re: [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by Google Adsense [BOT] 19 June 2020, 12:46

#2 [EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by michalmwp 24 June 2020, 14:26
Czy naprawdę nikt nie dysponuje takimi wsadami?
Bardzo potrzebny mi jest wsad z KBC. Może być nawet z uszkodzonej płyty.

#3 [EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by matic 24 June 2020, 14:33
michalmwp wrote:Nie może to być wycinka z głównego biosu.
Hello!
Why the KBC dump excluded from BIOS chip is not suitable for you?

#4 [EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by michalmwp 24 June 2020, 14:58
Ponieważ tylko w KBC jest wpisane DMI. Wgrywając czysty wsad wycięty z głównego wsadu nie mam modelu, numeru seryjnego oraz MAC-adresu (przez co nie działa LAN). Poza tym przy starcie wyświetlają się komunikaty o braku tych danych.

#5 [EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by matic 24 June 2020, 16:09
michalmwp wrote:Ponieważ tylko w KBC jest wpisane DMI
I don't think so.
As I know, the DMI data is encrypted in the main bios in this model.

Transplant the "LENV" region from your old (original) BIOS dump to the new one. ***click***

#6 [EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by michalmwp 24 June 2020, 17:00
To jest inna płyta. W głównym pliku nie ma LENV i na pewno nie ma tam danych DMI.
Przeprowadziłem dwie próby:
Pierwszy test: płyta z oryginalnym głównym wsadem. Skasowałem program w KBC i włączyłem płytę. W biosie brak modelu, SN, MAC i UUID. Nie przeniosły się z głównego programu.
Drugi test: główny wsad skompilowany z instalatora ściągniętego ze strony Lenovo. Wsad KBC tego samego pochodzenia. Używając tej metody wpisałem model i SN: https://www.youtube.com/watch?v=qaRio9P4EOE. Ściągnąłem oba wsady. Numery były tylko we wsadzie EC od adresu 1E000h i zaczynały się od stringu SER$. Były wpisane jawnie, bez kodowania. W głównym wsadzie brak tych numerów.
Niestety, ten program nie umożliwia spisania MAC a generacja i zapis UUID kończy się niepowodzeniem.

[EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

by Google Adsense [BOT] 24 June 2020, 17:00
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).