• [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo 110-15isk - potrzebny wsad EC - nie działa klawiatura

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo 110-15isk - potrzebny wsad EC - nie działa klawiatura

by Slavol 26 June 2020, 10:18
Dzień dobry.
Szukam wsadu EC do w/w laptopa
Lenovo Idepapad 110-15isk
Procesor SR2EU (i3-6100U)
Bez GPU
Laminat BIWP4/P5 LA-D562P Rev: 1.0
BIOS 25Q64FVSIQ
KBC NPCE388NA1DX

KBC wymieniane trzykrotnie, dwa używane z innych płyt min. od Lenovo ideapad 720, trzeci nowy z Lapkopu.
Klawiatury podstawiane dwie inne.
Ścieżki sprawdzone. Pozostaje chyba tylko wsad EC.
Mam kilka wsadów z internetu, mam też "czysty" wsad ze strony Lenovo, ale żaden nie działa poprawnie. Klawiatura jest wyposażona w przycisk startu - na niektórych biosach ten przyciska działa poprawnie, na niektórych nie działa. Na żadnym nie działa klawiatura - wcale. Ani jeden klawisz. Na niektórych wsadach nie działa touchpad itp. Co dziwne - na wsadzie z Ideapad 720 klawisz startu działa poprawnie, na innych loteria.
Sam już nie wiem czy to może być kwestia uszkodzonego mostu południowego? Ręce mi już opadły nie mam pojęcia co dalej. Dodam, że diagnostycznie hot-em podgrzałem procka i SB ... nic to nie zmieniło.
Może ktoś miał podobny przypadek albo dysponuje wsadami z identycznej płyty ?

Re: [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo 110-15isk - potrzebny wsad EC - nie działa klawiatura

by Google Adsense [BOT] 26 June 2020, 10:18

#3 [EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo 110-15isk - potrzebny wsad EC - nie działa klawiatura

by Slavol 30 June 2020, 08:17
Matic - thank you for your interest.
I changed both at the same time. But it is the same - the laptop responds to the start button on the keyboard but the keyboard does not work. What's better - the information in the bios says that it is Lenovo Yoga 720-13IKB 80X6004KBP. My laptop is Ideapad 110-15ISK MTM: 80UD007KUS

[EC/KBC DUMP REQUEST] Re: Lenovo 110-15isk - potrzebny wsad EC - nie działa klawiatura

by Google Adsense [BOT] 30 June 2020, 08:17
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).