#1 [EC/KBC DUMP REQUEST] Lenovo 110-15isk - potrzebny wsad EC - nie działa klawiatura
by Slavol • 26 June 2020, 10:18
Dzień dobry.
Szukam wsadu EC do w/w laptopa
Lenovo Idepapad 110-15isk
Procesor SR2EU (i3-6100U)
Bez GPU
Laminat BIWP4/P5 LA-D562P Rev: 1.0
BIOS 25Q64FVSIQ
KBC NPCE388NA1DX
KBC wymieniane trzykrotnie, dwa używane z innych płyt min. od Lenovo ideapad 720, trzeci nowy z Lapkopu.
Klawiatury podstawiane dwie inne.
Ścieżki sprawdzone. Pozostaje chyba tylko wsad EC.
Mam kilka wsadów z internetu, mam też "czysty" wsad ze strony Lenovo, ale żaden nie działa poprawnie. Klawiatura jest wyposażona w przycisk startu - na niektórych biosach ten przyciska działa poprawnie, na niektórych nie działa. Na żadnym nie działa klawiatura - wcale. Ani jeden klawisz. Na niektórych wsadach nie działa touchpad itp. Co dziwne - na wsadzie z Ideapad 720 klawisz startu działa poprawnie, na innych loteria.
Sam już nie wiem czy to może być kwestia uszkodzonego mostu południowego? Ręce mi już opadły nie mam pojęcia co dalej. Dodam, że diagnostycznie hot-em podgrzałem procka i SB ... nic to nie zmieniło.
Może ktoś miał podobny przypadek albo dysponuje wsadami z identycznej płyty ?
Szukam wsadu EC do w/w laptopa
Lenovo Idepapad 110-15isk
Procesor SR2EU (i3-6100U)
Bez GPU
Laminat BIWP4/P5 LA-D562P Rev: 1.0
BIOS 25Q64FVSIQ
KBC NPCE388NA1DX
KBC wymieniane trzykrotnie, dwa używane z innych płyt min. od Lenovo ideapad 720, trzeci nowy z Lapkopu.
Klawiatury podstawiane dwie inne.
Ścieżki sprawdzone. Pozostaje chyba tylko wsad EC.
Mam kilka wsadów z internetu, mam też "czysty" wsad ze strony Lenovo, ale żaden nie działa poprawnie. Klawiatura jest wyposażona w przycisk startu - na niektórych biosach ten przyciska działa poprawnie, na niektórych nie działa. Na żadnym nie działa klawiatura - wcale. Ani jeden klawisz. Na niektórych wsadach nie działa touchpad itp. Co dziwne - na wsadzie z Ideapad 720 klawisz startu działa poprawnie, na innych loteria.
Sam już nie wiem czy to może być kwestia uszkodzonego mostu południowego? Ręce mi już opadły nie mam pojęcia co dalej. Dodam, że diagnostycznie hot-em podgrzałem procka i SB ... nic to nie zmieniło.
Może ktoś miał podobny przypadek albo dysponuje wsadami z identycznej płyty ?