Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
- Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
- Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
- Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
- Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.
Re: Programator do kosci bios
przez Google Adsense [BOT] • 1 sierpnia 2020, 18:38
Witam.
Te pamięci obsługuje praktycznie każdy programator SPI z doświadczenia wiem ze na-pewno SVOD oraz ezp2010. Będziesz potrzebował adaptera tego typu adapter-wson-8-do-dip8-do-programatorow-tl866x-rt809x-ch341x-itp-t53131.html możesz wykonać go sam lub kupić na znanym portalu aukcyjnym.
Te pamięci obsługuje praktycznie każdy programator SPI z doświadczenia wiem ze na-pewno SVOD oraz ezp2010. Będziesz potrzebował adaptera tego typu adapter-wson-8-do-dip8-do-programatorow-tl866x-rt809x-ch341x-itp-t53131.html możesz wykonać go sam lub kupić na znanym portalu aukcyjnym.
Dzięki
Kupiłem taki programator:
https://www.ebay.co.uk/itm/TL866II-PLUS ... SwTIRfHDIb
Mam nadzieję, że uda się go odczytać i wgrać bez konieczności wylutowania.
witcher napisał(a):Dzięki
Z tego co widzę będziesz musiał dokupić adapter WSON-8 ażeby zaprogramować BIOS w HP 650 G2 i niestety bez lutowania się nie obędzie.
Rozumiem, że nie potrzebuje przejściówki WSON-8? Zostaje tylko kwestia nowego wsadu bios. Skąd mogę pobrać konkretnie do tego modelu nowy wsad bios.?
Wyszukałem taki na forum. Czy mogę go użyć?
hp-probook-650-g1-mb-6050a2566301-mb-a04-15-bios-t50808.html?hilit=hp%20650%20g1
Dzięki bardzo za czas i pomoc matic.
Wyszukałem taki na forum. Czy mogę go użyć?
hp-probook-650-g1-mb-6050a2566301-mb-a04-15-bios-t50808.html?hilit=hp%20650%20g1
Dzięki bardzo za czas i pomoc matic.