Witam, trafił do mnie laptop, w którym pojawia się komunikat jak w załączniku. Problem w tym, że ilekroć go nie włączam to tego komunikatu nie ma, a system włącza się normalnie. Przyszło mi do głowy, że może właścicielka klika zamknij system po czym zamyka klapę i tak na prawdę go nie wyłącza, laptop sobie wisi, bateria pada i przy próbie włączenia wyskakuje info o krytycznym stanie baterii. Sprawdziłem baterię programem BatteryMon i poziom rozładowywania był ok. Wygenerowałem też raport przez cmd powercfg /energy ale wg tego ostatnie ładowanie zapełniło baterię w okolicach 95%. Czym spowodowany może być ten komunikat? Należy się nim przejmować? Co ewentualnie sprawdzić? Laptop to HP, a system Windows 7.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).
Re: Moduł ładujący wznawiania systemu Windows
by Google Adsense [BOT] • 2 August 2020, 12:05
Witaj Sn4Q,
Jeżeli inne usterki nie występują, proponuję wykonać następujące doświadczenie:
1. Rozładuj baterię do powiedzmy 15%.
2. Zacznij zamykać system z poziomu menu start > Zamknij
3. W trakcie zamykania zamknij pokrywę (musi to być w miarę szybko, żeby nie zdążył się całkiem wyłączyć.)
4. Pozostaw go tak na jakiś czas, powiedzmy 2-3h po czym podnieś pokrywę jeżeli ujrzysz komunikat jak powyżej - masz Odpowiedź
Jeżeli inne usterki nie występują, proponuję wykonać następujące doświadczenie:
1. Rozładuj baterię do powiedzmy 15%.
2. Zacznij zamykać system z poziomu menu start > Zamknij
3. W trakcie zamykania zamknij pokrywę (musi to być w miarę szybko, żeby nie zdążył się całkiem wyłączyć.)
4. Pozostaw go tak na jakiś czas, powiedzmy 2-3h po czym podnieś pokrywę jeżeli ujrzysz komunikat jak powyżej - masz Odpowiedź
Re: Moduł ładujący wznawiania systemu Windows
by Google Adsense [BOT] • 3 September 2020, 09:27
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).