• Zasilacz do laptopa z gniazdem USB jak sprawdzić czy działa?

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Zasilacz do laptopa z gniazdem USB jak sprawdzić czy działa?

przez xardasbot1 1 października 2020, 20:26
Hejka mam ładowarkę do lenovo yoga 3 14 ale laptop w ogóle nie startuje na niej na kluczu wejściowym i rez pomiarowym jest 4-5V

Gniazdo ładowarki wygląda tak Obrazek

Jak sprawdzić czy zasilacz działa? czy na końcówce zasilania będe miał już te 20V czy dopiero jak płyta da sygnał do ładowarki żeby załączyć te 20V ( bo gniazdo służy jako usb 5v i zasilania 20V ?

Próbowałem miernikiem zmierzyć te piny i jedyne napięcie jakie znalazłem to 1,9V między pinem 3 i 4. Chce wymienić zasilacz ale nie jestem pewien czy on jest uszkodzony ( laptop ma zwarcie na głównej lini pewnie przez ten laptop)

Re: Zasilacz do laptopa z gniazdem USB jak sprawdzić czy działa?

przez Google Adsense [BOT] 1 października 2020, 20:26
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).