Telewizor jak w temacie. Płyta główna BN41-01443, zasilacz BN44-00339B. Tv po włączeniu pilotem miga przemiennie dioda na panelu jakby się resetował (2 migniecia z malutka przerwa i led swieci ciagle przez około 5 sekund,i znowu to samo, czyli 2 mignięcia i led coagly przez 5 sekund) obrazu brak. Pomierzyłem napięcia na zasilaczu i tak. Na pinach do płyty inwertera prawidłowe według opisu, na pinie Inv.err 1,8V. Napięcia na zasilaczu w gnieździe wtyku do płyty takie:
Tam gdzie powinno być 5V jest 5V, a tam gdzie powinno być 13V, jest 12,29V. Ale niepokoi mnie brak napięcia 5V na pinie 5V_DET.
Po odpięciu płyty od zasilacza, podświetlanie matrycy uruchamia się prawidłowo. Czy brak napiecia na płytę 5V_DET skutkuje brakiem startu i resetem telewizora?
Tam gdzie powinno być 5V jest 5V, a tam gdzie powinno być 13V, jest 12,29V. Ale niepokoi mnie brak napięcia 5V na pinie 5V_DET.
Po odpięciu płyty od zasilacza, podświetlanie matrycy uruchamia się prawidłowo. Czy brak napiecia na płytę 5V_DET skutkuje brakiem startu i resetem telewizora?