• Adapter WSON8 -> DIP

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Adapter WSON8 -> DIP

przez Sokon 20 grudnia 2020, 17:19
Ostatnio szukałem adaptera dla flash'a w obudownie WSON8 8x6mm. Jako, że lutowanych nie lubię a cena zatrzaskowych powala z nóg postanowiłem coś wykombinować i.... działa rewelacyjnie więc postanowiłem się podzielić pomysłem ;-)

Otóż bierzemy adapter SOP8 200mil i lekko szlifujemy rant zaznaczony kółkiem:
Obrazek
Następnie obracamy przegródkę ze środka ze środka (w moim adapterze jest wyjmowana):
Obrazek
Do tak przygotowanego adaptera kość WSON8 pasuje idealnie. Po prostu układ kładziemy na styki adaptera.
Obrazek
Wystarczy delikatnie docisnąć układ palcem i...
Obrazek
A na znanym portalu aukcyjnym chcą po 300pln'ów ;-)

Re: Adapter WSON8 -> DIP

przez Google Adsense [BOT] 20 grudnia 2020, 17:19
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).