• Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

przez Iwozar 6 lutego 2021, 22:24
Witam

Czy jest możliwe zainstalowanie Windowsa (Bootcamp) i MacOSa na tym samym dysku ? Na dwóch osobnych partycjach rzecz jasna, jeśli tak to jak ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Re: Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

przez Google Adsense [BOT] 6 lutego 2021, 22:24

#2 Re: Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

przez SebastianR 7 lutego 2021, 10:48
Dzień dobry,

Jest możliwa instalacja obu systemów na jednym dysku. Cała operacja opisana jest tutaj: https://support.apple.com/pl-pl/HT201468

Mam nadzieje, że to o to chodziło.

Proszę wybaczyć odsyłanie bezpośrednio do linku z instrukcją, procedura jest tu bardzo czytelnie opisana anie chciałbym czegoś pomylić przy przepisywaniu jej tutaj.

#3 Re: Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

przez Iwozar 7 lutego 2021, 20:24
Niestety to nie zadziała. Nie doprecyzowałem, że chodzi o unsupported Macbooka z 2011 roku.
Sa problemy z grafiką i dźwiękiem w starszych Macbookach.

#4 Re: Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

przez Vogelek23 8 lutego 2021, 00:42
Iwozar napisał(a):Nie doprecyzowałem, że chodzi o unsupported Macbooka z 2011 roku.
To trzeba precyzować takie rzeczy. Na starszych modelach zainstalujesz Windows 7, który możesz potem spróbować uaktualnić do Windows 10 - ja tak zrobiłem z powodzeniem na iMac-u 27" A1312 (model z 2011) i komputer działał bez problemów przez dłuższy czas, dopóki nie przesiadłem się na model A1419 (slim). Ponadto, ostatnio naprawiałem grafikę w A1286 (model z 2011) klientowi, który miał zainstalowany Mac OS + Windows 10 - więc wygląda na to, że na MacBooku też się da.

Re: Macbook Pro. Windows i MacOS na tym samym dysku ?

przez Google Adsense [BOT] 8 lutego 2021, 00:42
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).