• Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь: бренд, полное обозначение компьютера и краткое описание неисправности.
  2. Сообщение темы должно содержать: маркировку материнской платы (в случае аппаратного обеспечения ремонта), расширенное описание неисправности, что было проверено/заменено/измерено + выводы и вопрос. Если вы не можете найти маркировки материнской платы, вы должны прочитать ЭТУ ТЕМУ. Если вы все еще не можете найти маркировки, удалите пожалуйста фотографии обеих сторон материнской платы - удалите сначала все пленки и модули, которые могут покрывать маркировку.
  3. Перед публикацией новой темы, вы должны прочитать все темы на форуме КУРСЫ и попытаться сделать предварительный диагноз, основанный на содержании этих курсов.
  4. Не допускаем прикреплять вложения в виде полных инструкций/схем (или ссылки для них на другие сайты), а также файлов BIOS / прошивок. Вы можете разместить только небольшую часть инструкции/схемы или дать ссылку на файл BIOS на форуме НЕПРОВЕРЕННЫЕ ФАЙЛЫ BIOS/EFI, что упростит диагностику/ремонт для автора темы. Вы не можете дать более одной полной страницы инструкции/схемы на один пост. Файл не может иметь видимых водяных знаков, «конфиденциальных» меток, адресов электронной почты и т.д.
  5. Невозможно создать тему, в которой вы описываете неисправность более чем одного компьютера. Вы должны создавать отдельные темы для каждого компьютера.
  6. Не разрешается создавать тему, в которой вы спрашиваете схемы, бордвю, фотографий материнской платы, файлы BIOS или сервис-мануалы. Если вы хотите попросить любой из этих, вы должны открыть новую тему в форуме ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

от muchamm 17 Февраль 2021, 17:11
Cześć.
Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F po wymianie gniazda micro USB i ładowaniu całkowicie rozładowanej baterii.
Po włączeniu pokazuje się logo LENOVO android, po dłuższej chwili wyświetla logo na zmiennych tłach, a potem staje na logu Lenovo na pomarańczowym tle z napisem "Qualcomm snapdragon" pod spodem.
Nie pomaga factory reset (przechodzi prawidłowo), a po włączeniu dalej to samo (już 3 razy robiony).
Pamięć po podłączeniu do komputera zgłasza się, nawet pobrałem z niej sterowniki na USB.
Czego jeszcze spróbować?
Pozdrawiam.

Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

от Google Adsense [BOT] 17 Февраль 2021, 17:11

#2 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

от muchamm 20 Февраль 2021, 20:46
Cześć.
Pobrałem: "Lenovo_Yoga_Tablet_3_YT3-X50F_USR_S000022_1606061517_Q1241_ROW_QPST.zip", rozpakowałem zainstalowałem sterowniki, uruchomiłem "Lenovo_Downloader_v1.0.2", postępując zgodnie z instrukcją na stronie. Program się uruchomił, wykrył tableta, liczy sobie czas (w instrukcji 5-10min), ja czekałem nawet 25min i nie doczekałem się na zielony napis "firmware...". Potem zmieniłem system i wersję programu na "Lenovo_Downloader_v1.0.3" i dalej to samo.
Po zastopowaniu procesu i próbie włączenia tabletu efekt jest jak na początku.
Co robię nie tak, lub jak inaczej wgrać firmware.
Następnie znalazłem coś takiego:
"1 – Pobierz oprogramowanie układowe z linku powyżej nazwa pobranego archiwum to :
2 – Zmień nazwę pliku na: factory_update.zip
3 – Przygotowujemy kartę pamięci microSD o pojemności co najmniej 4 GB, absolutnie pustą
4 – Naładujemy tablet – nie mniej niż 50%
5 – Skopiuj archiwum factory_update.zip do katalogu głównego karty pamięci
6 – Wyłącz tablet
7 – Na wyłączonym tablecie przytrzymaj POWER + VOLUME UP, po włączeniu tabletu zwalniamy POWER i trzymamy VOLUME UP
8 – Tablet automatycznie rozpocznie aktualizację"
8 punkt jest tutaj nie do końca prawdziwy, bo trzeba wybrać z listy, że chcemy zainstalować firmware z microSD i wskazać plik.
Zadziałało, ale mam teraz wersję z 3 językami (angielski, chiński i jeszcze jedne krzaczki).
A jak zrobić polską wersję?
Pozdrawiam.

#3 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

от muchamm 20 Март 2021, 08:55
Cześć.
Znalazłem coś takiego "Qualcomm_Flash_Image_Loader_v2.0.3.5", (system operacyjny WIN 10), wszystko się uruchamia i zanim zacznie pojawiać się wskaźnik postępu wyrzuca błąd (coś w rodzaju, że nie może znaleźć pliku serwera), a potem komunikat o zakończeniu procesu.
Dlaczego nie chce się fleszować żadnym z oprogramowań, które są dostępne nie mówiąc o tym z j. polskim (znalazłem na chomiku z androidem 5...)?
Coś czytałem, że może trzeba też zmienić bootloader, ale jak to zrobić?
Na polskiej stronie Lenovo jest tylko: "lenovo_tab_3_x50f_osc_201509.tar.bz2, ale jak to wgrać (po rozpakowaniu mam ponad 10000 plików w różnych katalogach)?
Pozdrawiam.

#4 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

от muchamm 21 Март 2021, 15:35
Cześć.
Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki, po uruchomieniu Download w Qualcomm_Flash_Image_Loader_v2.0.3.5 otrzymuję takie komunikaty:
"- Start Download
- Switch To EDL
- Switch To EDL Fail Faled to Switch to Emegency Download mode
- Download Fail: Fail to find QDloader port after switch
- Finish Download."
Co jest nie tak.
Pozdrawiam.

Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

от Google Adsense [BOT] 21 Март 2021, 15:35
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).