• Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

rubin19 18 Лютого 2021, 12:38
Witam,
jeżeli umieściłem temat w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Sprawa wygląda następująco zakupiłem płytę na jednej ze stron. Na moje nieszczęście nie zgłębiłem tematu.
Płyta sprawna lecz ma hasło bios, w momencie zakupu płyty myślę sobie mam dwie identyczne wiec przerzucę tylko pamięć bios i powinno działać. Płyta przyszła zgodna z opisem , przelutowałem pamięć i tu moje zdziwienie.
Płyta nie wstaje jedyne co się dzieje to krótkie mignięcie caps lock i diody przy włączniku. wlutowałem następną pamięć efekt ten sam. Pobrałem wsad z tego forum i to samo. Moje pytanie jest następujące czy ja coś robię nie tak czy po prostu dane laptopa zapisane są w innym miejscu? A może ME region robi tu problem?

Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

Google Adsense [BOT] 18 Лютого 2021, 12:38

#2 Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji  [РІШЕНО]

Vogelek23 19 Лютого 2021, 03:47
rubin19 написав:Na moje nieszczęście nie zgłębiłem tematu (...) czy ja coś robię nie tak czy po prostu dane laptopa zapisane są w innym miejscu? A może ME region robi tu problem?
No, nie zgłębiłeś. Z tym modelem trzeba się obchodzić jak z jajkiem. Jeśli wsad BIOS w płycie dawcy miał niższy ME Region to mogło dojść do "zbrickowania" PCH i tutaj to raczej tylko wymiana Cię ratuje. Ponadto, ta płyta ma TPM, co determinuje nieco inne podejście do zabezpieczeń - ale tej kwestii nie będę ciągnął dalej z uwagi na ten wątek: ogloszenie-oferty-pytania-dotyczace-hasel-kluczy-produktu-zabezpieczen-t9889.html

#3 Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

rubin19 19 Лютого 2021, 10:06
Po wlutowaniu pierwotnej kości płyta normalnie wstaje. Nawet jakby się uszkodziła to i tak złom bo szans na zdjęcie hasła przez HP jest marna, z tego względu że sama płyta to nie cały laptop. Płyta przeznaczona na części. Temat do zamknięcia dziękuję za zainteresowanie.

Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

Google Adsense [BOT] 19 Лютого 2021, 10:06

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей