• Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

#1 Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

przez adam4333 18 lutego 2021, 02:39
Witam.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji układu zaznaczonego na pierwszym zdjęciu występuje on w sterowniku skrzyni biegów ciągnika valtra. załączam również zdjęcia sterownika z dwóch stron. Oznaczenie sterownika 33373030.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Re: Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

przez Google Adsense [BOT] 18 lutego 2021, 02:39

#2 Re: Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu  [ROZWIĄZANY]

przez Vogelek23 18 lutego 2021, 05:29
Szkoda, że zdjęcie niewyraźne i nie ma możliwości odczytania oznaczeń :( Ale jeśli tam jest w pierwszej linii "2022I", to jest to układ TLE2022IDR - podwójny wzmacniacz operacyjny:
Obrazek

#3 Re: Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

przez adam4333 22 lutego 2021, 23:27
Bardzo dziękuje za pomoc, możesz mi jeszcze podpowiedzieć co za dioda zaznaczona na zdjęciu. Z pomiarów wynika ze jest uszkodzona.
Obrazek

#4 Re: Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

przez Vogelek23 23 lutego 2021, 00:18
Nie mam pojęcia, choć wygląda albo na diodę Zenera albo transil TVS, jeśli anodą jest podłączona do masy - musisz ją wylutować i podać wszystkie oznaczenia dookoła (albo zrobić zdjęcia z 4 stron po obwodzie). Ponadto, widzę podejrzane (skorodowane/przypalone) przelotki, które oznaczyłem strzałkami:
Obrazek

#5 Re: Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

przez adam4333 12 kwietnia 2021, 18:48
Dziękuję bardzo za pomoc. Identyfikacja jak najbardziej prawidłowa.

Re: Sterownik skrzyni tc1 valtra - pomoc w identyfikacji elementu

przez Google Adsense [BOT] 12 kwietnia 2021, 18:48