• Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain: the device's manufacturer, full model and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain: the PCB marking code (required in case of hardware repairs), an extended description of problem, things you have checked/replaced/measured, your conclusions and the question. If you are not able to find the PCB marking code, please read THIS TOPIC. If you still cannot locate the PCB markings, please upload a clean, both-side photos of the mainboard - it is required to remove any films, modules or brackets possibly covering these markings.
  3. Before posting a new topic please read all topics in TRAININGS subforum and make a preliminary diagnostic based on the content of those trainings.
  4. Uploading of any complete schematics, BIOS / firmware files or any other kind of documentation, or linking to 3rd party websites with such files, is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation or, link to BIOS file on UNVERIFIED BIOS FILES subforum, which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more then one complete page of instruction/schematic per single topic. The file you upload must not contain any watermarks, "confidential" markings, links or email addresses and cannot be password-protected.
  5. It is only permitted to describe one faulty device per single topic - you should always open a new topic for each subsequent device.
  6. Requesting of the full schematics, BoardView files, BIOS files or any other kind of documentation is NOT ALLOWED in this subforum. If you need to ask for any of these, you should open a new topic in DOCUMENTATION/BIOS REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

by muchamm 17 February 2021, 17:11
Cześć.
Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F po wymianie gniazda micro USB i ładowaniu całkowicie rozładowanej baterii.
Po włączeniu pokazuje się logo LENOVO android, po dłuższej chwili wyświetla logo na zmiennych tłach, a potem staje na logu Lenovo na pomarańczowym tle z napisem "Qualcomm snapdragon" pod spodem.
Nie pomaga factory reset (przechodzi prawidłowo), a po włączeniu dalej to samo (już 3 razy robiony).
Pamięć po podłączeniu do komputera zgłasza się, nawet pobrałem z niej sterowniki na USB.
Czego jeszcze spróbować?
Pozdrawiam.

Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

by Google Adsense [BOT] 17 February 2021, 17:11

#2 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

by muchamm 20 February 2021, 20:46
Cześć.
Pobrałem: "Lenovo_Yoga_Tablet_3_YT3-X50F_USR_S000022_1606061517_Q1241_ROW_QPST.zip", rozpakowałem zainstalowałem sterowniki, uruchomiłem "Lenovo_Downloader_v1.0.2", postępując zgodnie z instrukcją na stronie. Program się uruchomił, wykrył tableta, liczy sobie czas (w instrukcji 5-10min), ja czekałem nawet 25min i nie doczekałem się na zielony napis "firmware...". Potem zmieniłem system i wersję programu na "Lenovo_Downloader_v1.0.3" i dalej to samo.
Po zastopowaniu procesu i próbie włączenia tabletu efekt jest jak na początku.
Co robię nie tak, lub jak inaczej wgrać firmware.
Następnie znalazłem coś takiego:
"1 – Pobierz oprogramowanie układowe z linku powyżej nazwa pobranego archiwum to :
2 – Zmień nazwę pliku na: factory_update.zip
3 – Przygotowujemy kartę pamięci microSD o pojemności co najmniej 4 GB, absolutnie pustą
4 – Naładujemy tablet – nie mniej niż 50%
5 – Skopiuj archiwum factory_update.zip do katalogu głównego karty pamięci
6 – Wyłącz tablet
7 – Na wyłączonym tablecie przytrzymaj POWER + VOLUME UP, po włączeniu tabletu zwalniamy POWER i trzymamy VOLUME UP
8 – Tablet automatycznie rozpocznie aktualizację"
8 punkt jest tutaj nie do końca prawdziwy, bo trzeba wybrać z listy, że chcemy zainstalować firmware z microSD i wskazać plik.
Zadziałało, ale mam teraz wersję z 3 językami (angielski, chiński i jeszcze jedne krzaczki).
A jak zrobić polską wersję?
Pozdrawiam.

#3 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

by muchamm 20 March 2021, 08:55
Cześć.
Znalazłem coś takiego "Qualcomm_Flash_Image_Loader_v2.0.3.5", (system operacyjny WIN 10), wszystko się uruchamia i zanim zacznie pojawiać się wskaźnik postępu wyrzuca błąd (coś w rodzaju, że nie może znaleźć pliku serwera), a potem komunikat o zakończeniu procesu.
Dlaczego nie chce się fleszować żadnym z oprogramowań, które są dostępne nie mówiąc o tym z j. polskim (znalazłem na chomiku z androidem 5...)?
Coś czytałem, że może trzeba też zmienić bootloader, ale jak to zrobić?
Na polskiej stronie Lenovo jest tylko: "lenovo_tab_3_x50f_osc_201509.tar.bz2, ale jak to wgrać (po rozpakowaniu mam ponad 10000 plików w różnych katalogach)?
Pozdrawiam.

#4 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

by muchamm 21 March 2021, 15:35
Cześć.
Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki, po uruchomieniu Download w Qualcomm_Flash_Image_Loader_v2.0.3.5 otrzymuję takie komunikaty:
"- Start Download
- Switch To EDL
- Switch To EDL Fail Faled to Switch to Emegency Download mode
- Download Fail: Fail to find QDloader port after switch
- Finish Download."
Co jest nie tak.
Pozdrawiam.

Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

by Google Adsense [BOT] 21 March 2021, 15:35
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).