• Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

muchamm 17 Лютого 2021, 17:11
Cześć.
Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F po wymianie gniazda micro USB i ładowaniu całkowicie rozładowanej baterii.
Po włączeniu pokazuje się logo LENOVO android, po dłuższej chwili wyświetla logo na zmiennych tłach, a potem staje na logu Lenovo na pomarańczowym tle z napisem "Qualcomm snapdragon" pod spodem.
Nie pomaga factory reset (przechodzi prawidłowo), a po włączeniu dalej to samo (już 3 razy robiony).
Pamięć po podłączeniu do komputera zgłasza się, nawet pobrałem z niej sterowniki na USB.
Czego jeszcze spróbować?
Pozdrawiam.

Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

Google Adsense [BOT] 17 Лютого 2021, 17:11

#2 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

muchamm 20 Лютого 2021, 20:46
Cześć.
Pobrałem: "Lenovo_Yoga_Tablet_3_YT3-X50F_USR_S000022_1606061517_Q1241_ROW_QPST.zip", rozpakowałem zainstalowałem sterowniki, uruchomiłem "Lenovo_Downloader_v1.0.2", postępując zgodnie z instrukcją na stronie. Program się uruchomił, wykrył tableta, liczy sobie czas (w instrukcji 5-10min), ja czekałem nawet 25min i nie doczekałem się na zielony napis "firmware...". Potem zmieniłem system i wersję programu na "Lenovo_Downloader_v1.0.3" i dalej to samo.
Po zastopowaniu procesu i próbie włączenia tabletu efekt jest jak na początku.
Co robię nie tak, lub jak inaczej wgrać firmware.
Następnie znalazłem coś takiego:
"1 – Pobierz oprogramowanie układowe z linku powyżej nazwa pobranego archiwum to :
2 – Zmień nazwę pliku na: factory_update.zip
3 – Przygotowujemy kartę pamięci microSD o pojemności co najmniej 4 GB, absolutnie pustą
4 – Naładujemy tablet – nie mniej niż 50%
5 – Skopiuj archiwum factory_update.zip do katalogu głównego karty pamięci
6 – Wyłącz tablet
7 – Na wyłączonym tablecie przytrzymaj POWER + VOLUME UP, po włączeniu tabletu zwalniamy POWER i trzymamy VOLUME UP
8 – Tablet automatycznie rozpocznie aktualizację"
8 punkt jest tutaj nie do końca prawdziwy, bo trzeba wybrać z listy, że chcemy zainstalować firmware z microSD i wskazać plik.
Zadziałało, ale mam teraz wersję z 3 językami (angielski, chiński i jeszcze jedne krzaczki).
A jak zrobić polską wersję?
Pozdrawiam.

#3 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

muchamm 20 Березня 2021, 08:55
Cześć.
Znalazłem coś takiego "Qualcomm_Flash_Image_Loader_v2.0.3.5", (system operacyjny WIN 10), wszystko się uruchamia i zanim zacznie pojawiać się wskaźnik postępu wyrzuca błąd (coś w rodzaju, że nie może znaleźć pliku serwera), a potem komunikat o zakończeniu procesu.
Dlaczego nie chce się fleszować żadnym z oprogramowań, które są dostępne nie mówiąc o tym z j. polskim (znalazłem na chomiku z androidem 5...)?
Coś czytałem, że może trzeba też zmienić bootloader, ale jak to zrobić?
Na polskiej stronie Lenovo jest tylko: "lenovo_tab_3_x50f_osc_201509.tar.bz2, ale jak to wgrać (po rozpakowaniu mam ponad 10000 plików w różnych katalogach)?
Pozdrawiam.

#4 Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

muchamm 21 Березня 2021, 15:35
Cześć.
Zainstalowałem jeszcze raz sterowniki, po uruchomieniu Download w Qualcomm_Flash_Image_Loader_v2.0.3.5 otrzymuję takie komunikaty:
"- Start Download
- Switch To EDL
- Switch To EDL Fail Faled to Switch to Emegency Download mode
- Download Fail: Fail to find QDloader port after switch
- Finish Download."
Co jest nie tak.
Pozdrawiam.

Re: Lenovo Yoga Tab 3 YT3-X50F zawiesza się przy włączaniu.

Google Adsense [BOT] 21 Березня 2021, 15:35
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей