• Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

от Mopsik73 21 Апрель 2021, 10:17
Prośba o pomoc w identyfikacji tranzystora
Może pomoże ktoś w identyfikacji tranzystora ,szukałem po necie i nie mogę
nic konkretnego namierzyć
Tranzystor jest z ładowarki Xtar X4 do ładowania ogniw

Изображение

Re: Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

от Google Adsense [BOT] 21 Апрель 2021, 10:17

#2 Re: Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

от Vogelek23 22 Апрель 2021, 00:49
Czy możesz zamieścić zdjęcie obwodu (miejsca na płytce wraz z okolicami), w którym ten tranzystor pracował?

#3 Re: Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

от Mopsik73 22 Апрель 2021, 03:38
Proszę oto płytka z miejscem tranzystora .
Wydaje mi się że jest to N-Mosfet kondensatory są na napięcie 400v ,więc prawdopodobnie będzie też na 400v ,
ciężej z wydajnością prądową jaką dobrać .Mam dwa typy IRFR320 IPAK albo IRFP360 TO-247 ,
Изображение

#4 Re: Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

от Mopsik73 23 Апрель 2021, 14:23
Może ktoś wie albo miał do czynienia z takim układem PmBAB? Jest on najprawdopodobniej w obudowie SOT363.
To ten koleżka na zdjęciu wyżej w miejscu oznaczonym U1.

Re: Ładowarka Xtar X4 Identyfikacja tranzystora

от Google Adsense [BOT] 23 Апрель 2021, 14:23
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).