#1 HP 15CS-3004NW PŁYTA GŁÓWNA DAG7BLMB8D0 REV D cyklicznie miga power
przez inventco • 28 kwietnia 2021, 18:21
Laptop trafił do mnie nie włączający się.
Uszkodzona przetwornica 3,3V po wymianie układu przetwornicy i wymianie układu IT5570E-128
Laptop reaguje na power ale cyklicznym on off (miga led na przycisku power)
Podpięcie ładowarki powoduje start łądowania (led zapala się na pomarańczowo) próba włączenia miga led power i laptop się restartuje.
Napięcie na adapter id około 0,5V (sprawdziłem kilka zasilaczy)
rezystancja do masy pinu adapter id 7,89k ...
Z baterii także mam cykliczne on off
nie mogę nigdzie namierzyć schematu ani nawet pdf do tego IT... dostępny był tylko układ IT5570E-128CXA oryginalnie jest CXS (sprzedawca mówi, że pasuje zamiennie).
I teraz nie wiem co sprawdzić. Niby jest ok nie ma nigdzie zwarć na CPU płyta nie ma dedykowanej grafiki.
Nie wiem czy ten IT programuje się przy starcie czy też trzeba mu wsad wgrać.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Aktualizacja.
Nadal na pinie adapter id mam 0,5V
Laptop nadal pokazuje ładowanie i ładuje
Podłączyłem SVOD
po odczytaniu IT (był zaprogramowany) zrobiłem EREASE
po właczeniu laptop podskoczył do mniej więcej 180mA na 2 może 3s po czym się wyłączył.
Po wciśnięciu power laptop już nie miga przyciskiem power.
Świeci się ciągle i laptop pobiera 30mA
Nic nie startuje
Wgrałem komplet pobrany z VINAFIX dokładnie to samo 30mA
Nie wiem czy układy CXA i CXS są zamienne ? w sensie te 5570E-128
Napięcia 5V, 3,3V 1,8V obecne
brak jednego napięcia na płycie prawdopodobnie CPU core Niestety na tej płycie nie ma żadnych oznaczeń cewek. ukłąd obok tranzystorów to: 5V= czyli richtek i nie mam sygnału na nodze 23 czyli VRON po wciśnięciu power mam 5V zasilające układ RT3612EB ale nie pojawia się sygnał VRON i przetwornica nie rusza. Nie ma na niej zwarcia.
Uszkodzona przetwornica 3,3V po wymianie układu przetwornicy i wymianie układu IT5570E-128
Laptop reaguje na power ale cyklicznym on off (miga led na przycisku power)
Podpięcie ładowarki powoduje start łądowania (led zapala się na pomarańczowo) próba włączenia miga led power i laptop się restartuje.
Napięcie na adapter id około 0,5V (sprawdziłem kilka zasilaczy)
rezystancja do masy pinu adapter id 7,89k ...
Z baterii także mam cykliczne on off
nie mogę nigdzie namierzyć schematu ani nawet pdf do tego IT... dostępny był tylko układ IT5570E-128CXA oryginalnie jest CXS (sprzedawca mówi, że pasuje zamiennie).
I teraz nie wiem co sprawdzić. Niby jest ok nie ma nigdzie zwarć na CPU płyta nie ma dedykowanej grafiki.
Nie wiem czy ten IT programuje się przy starcie czy też trzeba mu wsad wgrać.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Aktualizacja.
Nadal na pinie adapter id mam 0,5V
Laptop nadal pokazuje ładowanie i ładuje
Podłączyłem SVOD
po odczytaniu IT (był zaprogramowany) zrobiłem EREASE
po właczeniu laptop podskoczył do mniej więcej 180mA na 2 może 3s po czym się wyłączył.
Po wciśnięciu power laptop już nie miga przyciskiem power.
Świeci się ciągle i laptop pobiera 30mA
Nic nie startuje
Wgrałem komplet pobrany z VINAFIX dokładnie to samo 30mA
Nie wiem czy układy CXA i CXS są zamienne ? w sensie te 5570E-128
Napięcia 5V, 3,3V 1,8V obecne
brak jednego napięcia na płycie prawdopodobnie CPU core Niestety na tej płycie nie ma żadnych oznaczeń cewek. ukłąd obok tranzystorów to: 5V= czyli richtek i nie mam sygnału na nodze 23 czyli VRON po wciśnięciu power mam 5V zasilające układ RT3612EB ale nie pojawia się sygnał VRON i przetwornica nie rusza. Nie ma na niej zwarcia.