• Dell Latitute E7240 Matryca

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Dell Latitute E7240 Matryca

przez rad3k 20 maja 2021, 08:34
Dzień dobry,
Mam takie nietypowe pytanie.
Mam Della Latitute e7240 z dotykiem. Uszkodzeniu uległa matryca tzn. laptop upadł i jest pęknięta wraz z dotykiem.

Nie mogę znaleźć nigdzie do niego matrycy najlepiej całej z klapą, ale mogę zakupić taką matrycę od modeli e7250. I tu następuje moje pytanie. Czy cała klapa z matrycą i dotykiem bezie pasowała z modelu e7250 do e7240?

Re: Dell Latitute E7240 Matryca

przez Google Adsense [BOT] 20 maja 2021, 08:34

#2 Re: Dell Latitute E7240 Matryca

przez Vogelek23 21 maja 2021, 16:45
Nie wiemy, czy będzie działać - podałeś za mało informacji (np. brakuje oznaczenia kodowego płyt z obu modeli).

#3 Re: Dell Latitute E7240 Matryca

przez rad3k 25 maja 2021, 11:54
Już podaję:
Stara matryca: LP125WF1 (SP)(A4)
"Nowa" matryca: LP125WF1 (SP)(G1)

Obie matryce mają dotyk. Są to matryce 12,5" FHD

#4 Re: Dell Latitute E7240 Matryca

przez matic 27 maja 2021, 21:50
@Vogelek23 probably meant the motherboard marking codes in both of these laptop models.

#5 Re: Dell Latitute E7240 Matryca

przez rad3k 31 maja 2021, 14:03
OK, nadgorliwi zamówili matrycę. Okazało się, że działa.

Re: Dell Latitute E7240 Matryca

przez Google Adsense [BOT] 31 maja 2021, 14:03