Dziękuje za zainteresowanie tematem, dziękuję za odpowiedź
.
Vogelek23 wrote:O dokumentacji samego mikrokontrolera IT8568E możesz na tę chwilę zapomnieć, natomiast dokumentację do płyty głównej (pełną) znajdziesz tutaj: schemat-asus-x205t-x205ta-t50441.html
Jak szukałem na stronie producenta, to nawet tego układu nie było na liście pozycji
.
Dokumentację płyty głównej znalazłem - jestem na etapie analizy
Vogelek23 wrote:Co do wsadu KBC - jesteś pewny, że jest to programowalny KBC? Sprawdź ten wsad BIOS - według autora jest przetestowany i sprawny: asus-x205ta-t51066.html - jeśli na tym wsadzie nie będzie żadnych zmian, to należy kontynuować wątek w dziale NAPRAWA LAPTOPÓW.
Ten wsad biosu wgrywałem (test na "starym" układzie i na podmienionym nowym), przed wgraniem i po wgraniu - ten sam efekt, dlatego podejrzenie padło na KBC.
Bez dokumentacji trudno mi stwierdzić czy jest programowalny czy nie. Podmieniałem ten kontroler na płycie głównej na nowy (test na dwóch sztukach), efekt po wymianie - od razu po podłączeniu baterii, ciągłym światłem świecą się kontrolki od lądowania(pomarańczowa) i power(zielona) brak reakcji na przycisk zasilania, ten sam efekt na samym zasilaczu i naraz, bateria + zasilaczem (tak, jakby był ustalony na wyjściach jednakowy stan bez względu na stan wejść - co może świadczyć o uszkodzonych "nowych" układach lub braku wsadu). Na "starym" KBC po podłączeniu zasilania raz mignie Power, po podłączeniu zasilacza zapala się kontrolka lądowania na pomarańczowo i zmienia kolor na zielony po naładowaniu baterii, na odłączonej baterii mruga na pomarańczowo. Jest reakcja na przycisk zasilania - mruga 4x kontrolka Power nic poza tym.
Jeśli ten układ nie jest programowalny to prawdopodobnie uszkodzeniu uległ inny komponent którego na chwile obecna jeszcze nie znalazłem
.
W innym temacie poszukuje pomocy w znalezieniu tabeli kodów LED do Asusa.