• Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)

#1 Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez willyvmm 13 kwietnia 2011, 21:02
Witam, przedmiotem aukcji jest profesjonalna naprawa Xbox 360. Jeżeli Twoja konsola zamiast działać wyświetla błąd RROD, E74 i inne, to jest to aukcja właśnie dla Ciebie !

Metody napraw, przedstawione w Internecie typu: owijanie w koc, dociskanie procesorów, x-clamp itp., to rozwiżzania na krótką mete, które w rzeczywostości pogarszają stan konsoli. Osobiście nie stosuje w.w metod, co niestety ma miejsce u niektórych "profesjonalistów".

Co jest przczyną RROD ?

Czynnikiem, który znacznie wpływa na wystąpienie tego błędu jest słabe chłodzenie konsoli. Główną przyczyną błędu jest przerwanie lutów pod GPU lub CPU (tzw. zimne luty).

Na czym polega naprawa ?

Do naprawy wykorzystuję profesjonalną stację lutowniczą na podczerwień do układów BGA. Proces lutowania jest stale kontrolowany przez czujnik temperatury, który gwarantuje bezpieczną naprawę. Oprócz usunięcia usterki, konsola jest starannie czyszczona, a na procesory naniesiona zostaje nowa pasta termoprzewodząca najlepszej jakości, która gwarantuje bezproblemowe odprowadzanie ciepła do radiatorów. Zimne luty w większości przypadków usuwam poprzez wlutowanie na nowo układu GPU lub CPU, na nowych ołowiowych kulkach, których temperatura topnienia znacznie przewyższa kulki bezołowiowe. Naprawa trwa jeden dzień.

Usługa, którą państwu oferuję jest najlepszą i najtrwalszą metodą usuwania usterek w konsolach Xbox 360. Cena za jaką przywrócę Twoją konsolę do życia jest na prawdę atrakcyjna, patrząc na inne oferty (100zł-200zł). Nie przepłacaj!

Poniżej kilka zdjęć mojego autorstwa. Z góry przepraszam za jakość, z czasem postaram się dodać bardziej wyraźne zdjęcia.

Masz pytania ? Chętnie na nie odpowiem.

Zapraszam do licytacji, pozdrawiam.

Pozwoliłem sobie wkleić opis aukcji, która przypadkiem mi się otwarła i zaznaczyłem fragment który wpadł mi w oko :)
Dla zainteresowanych: aukcja numer 1562479792

Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Google Adsense [BOT] 13 kwietnia 2011, 21:02

#2 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez arvika 13 kwietnia 2011, 21:19
willyvmm napisał(a):
Zimne luty w większości przypadków usuwam poprzez wlutowanie na nowo układu GPU lub CPU, na nowych ołowiowych kulkach, których temperatura topnienia znacznie przewyższa kulki bezołowiowe.

Ten fragment szczególnie przypadł mi do gustu :D

#3 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Usunięty Użytkownik 402 13 kwietnia 2011, 21:42
Te kulki to musi mieć jakieś specjalne :mrgreen:

#4 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez gathor 13 kwietnia 2011, 21:43
Nie... to nie kulki są takie dobre... to ta pasta termoprzewodząca :mrgreen: :lol:

#5 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez grisza69 13 kwietnia 2011, 21:47
Jeżeli chodzi o X-boxa - Król jest jeden: KING nikt gościa nie pobije ;)

#6 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Usunięty Użytkownik 402 13 kwietnia 2011, 21:48
Ten pan mnie mocno nie cierpi :lol: interesy mu popsułem.

#7 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Lakier88 13 kwietnia 2011, 21:50
Dobra, ale w Poznaniu są tez ludzie którzy reklamują, ze robią reballing za 99 zł brutto. Jak to się opłaca? :D

#8 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez muchozi 13 kwietnia 2011, 21:59
Ciekawostka = sprzedający to konto JUNIOR :)
Przyjmując, że w/w osoba nie ma 16 lat, to jak na swój wiek
raz - nieźle kombinuje
dwa - dobry jest :)

#9 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Lakier88 13 kwietnia 2011, 22:01
Wydaje mi się, że jakiś młody koleś założył konto jakiemuś cwaniakowi za 50 zł, żeby ten sobie mógł naprawiać konsolki na lewo ;)

#10 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Remigiusz 13 kwietnia 2011, 22:06
Król jest jeden: KING

Ale dramat....

#11 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez dariuszj 13 kwietnia 2011, 22:35
arvika napisał(a):
willyvmm napisał(a):
Zimne luty w większości przypadków usuwam poprzez wlutowanie na nowo układu GPU lub CPU, na nowych ołowiowych kulkach, których temperatura topnienia znacznie przewyższa kulki bezołowiowe.

Ten fragment szczególnie przypadł mi do gustu

Może stawia układ na czystym ołowiu?

#12 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Robgie 14 kwietnia 2011, 07:28
Tego kolegi na B to ja wypociny czytam wiele razy m.in. na elce no i powiem jedno NASA już dawno by miała osiedla na Marsie jakby miala chociaż garść takich specjalistów.

#13 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez dariuszj 14 kwietnia 2011, 14:58
Robgie napisał(a):Tego kolegi na B to ja wypociny czytam wiele razy m.in. na elce no i powiem jedno NASA już dawno by miała osiedla na Marsie jakby miala chociaż garść takich specjalistów.

No, nie wiadomo czy nie ujawnia tajemnic NASA. Przecież Kapton to też wynalazek na zlecenie NASA, a dopiero niedawno wszedł do powszechnych zatosowań. Tymczasem możemy tuż pod nosem mieć silnik międzygwiezdny (np.żarówka halogenowa). I co Wy na to.

#14 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez gathor 14 kwietnia 2011, 15:04
A tak apropos żarówki:
KLIK
Zjedźcie na sam dół ekranu i popatrzecie czego profesjonalista na B używa :mrgreen:

#15 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez dariuszj 14 kwietnia 2011, 15:40
gathor napisał(a):A tak apropos żarówki:
KLIK
Zjedźcie na sam dół ekranu i popatrzecie czego profesjonalista na B używa

No, tak. "Wydziubane" i do "pipsztaków". Pewnie do tego się nadaje. Chociaż nie neguję, na pewno się da. Tylko, jak, po co i dlaczego? I jeszcze się "tym" chwalić.

Już wiem. Prototyp NASA wyposażenia marsjańskiego eksploratora. Binokle na dzień, halogen na noc. Nie zdało egzaminu, więc nada się do lutowania BGA.

#16 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez gathor 14 kwietnia 2011, 16:20
Pewnie, że sie nie nada, bo w NASA nie pomyśleli, że ameryka ma napięcie 110V a ten halogen jest na 230V :lol:

#17 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Usunięty Użytkownik 402 14 kwietnia 2011, 17:20
Wg mnie jest to prototyp halogenowej stacji BGA na bardzo jasną podczerwień.
Fajnie że jest na stronce GG to można się wypłakać jak ktoś ma taką potrzebę.

#18 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez mrKoval 14 kwietnia 2011, 17:50
Czy takich okularów nie nosił Leon Zawodowiec?
To ochrona oczu przed latającymi kul(k)ami ;)

#19 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Vogelek23 14 kwietnia 2011, 20:42
Pomimo, że jest to dział "Na Wesoło", proszę o powstrzymanie się już z kolejnymi komentarzami na temat wyposażenia serwisowego kolegi bonzo.
Zresztą nie tego dotyczy ten wątek.

#20 Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez gathor 14 kwietnia 2011, 20:53
Popieram słuszną uwagę kolegi Vogelek23. Sam zaczynałem pracę na gorszym sprzęcie. Rozumiem, że kolega B nie jest najlepszym człowiekiem na ziemi, ale skoro się z niego tak wszyscy naśmiewają, to czemu w wątku konkursowym nie było widać Waszych warsztatów?
Może i ja się naśmiewałem, ale miałem przynajmiej odwagę pokazać najgorzy z moich serwisów w konkursie.

Re: Jak naprawić 'profesjonalnie' XboXa za 59,99pln

przez Google Adsense [BOT] 14 kwietnia 2011, 20:53