• Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać pełny model nośnika oraz skrótowy opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis problemu, co zostało zrobione, wyniki tych działań oraz sformułowane zapytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez sebastian000 23 lipca 2021, 11:14
Witam,

Mam taki dysk HDD 2,5" z dziwnym złączem?
Co to takiego jest? Zdjęcie w załączniku.
Czy gdzieś znajdę dysk z takim złączem ale SSD?
A może jest jakaś na to przejściówka?
Dziękuję za pomoc.

Obrazek

Re: Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez Google Adsense [BOT] 23 lipca 2021, 11:14

#2 Re: Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez Lesio23 23 lipca 2021, 11:47
Jeśli interesuje Cię przejściówka to wpisz w google ‎"B00THED44Y", lub na znanym portalu aukcyjnym "ADAPTER M.2 NGFF SATA"

#3 Re: Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez sebastian000 23 lipca 2021, 12:32
Do tego dysku co mam (widać na zdjęciu w pierwszym poście) idzie kabel i podpięcie do dysku.
I chcę zamiast tego dysku HDD bo to jest laptopowy zamontować SSD czyli muszę użyć jakiejś przejściówki, aby podłączyć dysk SSD 2,5" pytanie jakiej?
Czyli kabel od laptopa idzie do przejściówki, a do przejściówki podłączony dysk SSD 2,5" SATA.
B00THED44Y to jest dobre jak chcę podłączyć dysk z załącznika do sata :) A ja chcę wymienić w laptopie ten dysk z dziwnym złączem HDD 2,5" na SSD 2,5" SATA.

#5 Re: Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez sebastian000 23 lipca 2021, 23:18
Czyli wynika z tego, ze moge zamontowac tylko dysk M2 z wykorzystaniem tej przejsciowki?

#6 Re: Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez Lesio23 26 lipca 2021, 08:39
Czyli wynika z tego, ze moge zamontowac tylko dysk M2 z wykorzystaniem tej przejsciowki?

Tak.

Re: Dysk HDD 2,5" ULTRA SLIM - dziwne złącze

przez Google Adsense [BOT] 26 lipca 2021, 08:39
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).