• Modernizacja Lenovo S510 wymiana zasilacza na 300W

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Modernizacja Lenovo S510 wymiana zasilacza na 300W

by themolka 13 August 2021, 18:53
Witam,

chcę zmodernizować zasilacz - oryginalny zasilacz ma 10pin złącze jest w formacie ITX, nowy który kupiłem ma złącze 24 pin (też jest ITX), kupiłem do niego dedykowaną przejściówkę, po podłączeniu przez przejściówkę uruchomiony jest na stałe wentylator na niskich obrotach i świeci się przycisk power, po którego wciśnięciu uruchamia się komputer.

w przejściówce jest złączka PS_ON do GND jak ją rozłączę to komputer się nie włączy, jak jest spięta to tak jak napisałem wentylator na stałe pracuje na wolnych obrotach.

zasilacz oryginalny FSP180-20TGBAA
zasilacz nowy IP-S300EF7-2 H

czy jest możliwość aby to działało normalnie?

pozdrawiam MJ

Image

Image

Re: Modernizacja Lenovo S510 wymiana zasilacza na 300W

by Google Adsense [BOT] 13 August 2021, 18:53
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).