Witam, wymyśliłem sobie, że chciałbym umieć naprawiać układy BGA, czy to z laptopów, czy to z konsol itp. Sprawiłem sobie tytułowy podgrzewacz, miałem już hot air Zhaoxin 858D i jakieś podstawowe podstawki do reballingu. No i tu się zaczynają schody. Korzystając z porad użytkownika "grisza69" położyłem płytę od PS3 (tak wiem, trudne na początek ) podgrzełem ją do ~150 stopni na podgrzewaczu i zaatakowałem od góry; dysza niekoniecznie jest idealna do RSX, bo jest tylko 41x41, no i... nic. Na podgrzewaczu 210, hot-air temperatura 280 stopni, nawiew dochodzi do 4, na termometrze obok procesora ~235 stopni, zeszło mi się z tym w sumie jakieś 15 minut, a ten ani nie drgnie. A zatem moja prośba: macie może jakieś porady na początek zabawy?
Jeszcze tak swoją drogą, gdzieś czytałem, że niektóre podgrzewacze mają problem z termoparą przekłamującą temperaturę, może to jest problem z tą jednostką?
Jeszcze tak swoją drogą, gdzieś czytałem, że niektóre podgrzewacze mają problem z termoparą przekłamującą temperaturę, może to jest problem z tą jednostką?