Witam.
Płyta : PT10AN DSC MB REV: 2.1
Kbc: IT8528E
bios 25Q32FVSIQ
GPU: 216-0841000
CPU: AM5000IBJ44HM
Płyta ogólnie nie uruchamia się.
To znaczy startuje do poziomu 0,3A po wciśnięciu power.
Ten sam prąd niezależnie czy pamięci są czy też ich nie ma.
Wgrałem bios pobrany tu z forum do wersji C55D-A-14W - ale po tej operacji laptop pobiera jakieś 20mA i nie reaguje na nic.
Nie mogę namierzyć pod wersję C55D-A-13G
Laptop miał zmielony w środku port USB3.0 obawiam się, że może być coś upalone. Ale póki co szukam sprawdzonego biosu do tej płyty w tej wersji.
Pomocy
W załączeniu dodaję wsad zgrany z tej płyty może da się go wskrzesić.
Z góry dziękuję za pomoc
UPDATE
Wgrałęm kilka biosów na żadnym kompletnie brak reakcji.
Po czym wgrałęm mój dump i płyta zmieniła działanie.
Po wciśnięciu power on płyta botuje do 0,3A pózniej skacze do około 0,4A i zmienia się pomiędzy 0,35 a 0,48A, po chwili odpala wiatrak chłodzi przestaje znowu chłodzi....
Wygląda jakby płyta wstała. Naciśnięcie power powoduje wyłączenie płyty. Wyjęcie Pamięci powoduje, że płyta startuje do 290mA i stoi sztywno.
Ale brak obrazu na VGA, HDMI, Matrycy.
Albo błąd w BIOSIE , albo padnięta grafika a, że to AMD to wygrzanie testowe nic nie zmienia.
Płyta : PT10AN DSC MB REV: 2.1
Kbc: IT8528E
bios 25Q32FVSIQ
GPU: 216-0841000
CPU: AM5000IBJ44HM
Płyta ogólnie nie uruchamia się.
To znaczy startuje do poziomu 0,3A po wciśnięciu power.
Ten sam prąd niezależnie czy pamięci są czy też ich nie ma.
Wgrałem bios pobrany tu z forum do wersji C55D-A-14W - ale po tej operacji laptop pobiera jakieś 20mA i nie reaguje na nic.
Nie mogę namierzyć pod wersję C55D-A-13G
Laptop miał zmielony w środku port USB3.0 obawiam się, że może być coś upalone. Ale póki co szukam sprawdzonego biosu do tej płyty w tej wersji.
Pomocy
W załączeniu dodaję wsad zgrany z tej płyty może da się go wskrzesić.
Z góry dziękuję za pomoc
UPDATE
Wgrałęm kilka biosów na żadnym kompletnie brak reakcji.
Po czym wgrałęm mój dump i płyta zmieniła działanie.
Po wciśnięciu power on płyta botuje do 0,3A pózniej skacze do około 0,4A i zmienia się pomiędzy 0,35 a 0,48A, po chwili odpala wiatrak chłodzi przestaje znowu chłodzi....
Wygląda jakby płyta wstała. Naciśnięcie power powoduje wyłączenie płyty. Wyjęcie Pamięci powoduje, że płyta startuje do 290mA i stoi sztywno.
Ale brak obrazu na VGA, HDMI, Matrycy.
Albo błąd w BIOSIE , albo padnięta grafika a, że to AMD to wygrzanie testowe nic nie zmienia.