Witam serdecznie posiadam w/w komputer. Problem polega na tym, że po nieudanej próbie wgrania biosu komputer umarł. To udało mi się naprawić, wgrałem bios programatorem ale wszystkie dane takie jak numer seryjny, UUID zostały skasowane. Kopię danych posiadam z podsumowania w programie aida zrobionego jeszcze przed ich utratą. Producent płyty to quanta, bios firmy insydeH20.
Według instrukcji serwisowej aby zapisać te dane potrzebne są pliki: qdmi301.EXE oraz VEEP_795.EXE
Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tych plików. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś z Was takowe posiada gdzieś w archiwach. Lub wie gdzie mogę je znaleźć?
Zdaję sobie sprawę, że jest to bardzo stary sprzęt ale chciałbym go przywrócić do sprawności. Z góry dziękuję i Pozdrawiam.
Według instrukcji serwisowej aby zapisać te dane potrzebne są pliki: qdmi301.EXE oraz VEEP_795.EXE
Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tych plików. W związku z tym mam pytanie czy może ktoś z Was takowe posiada gdzieś w archiwach. Lub wie gdzie mogę je znaleźć?
Zdaję sobie sprawę, że jest to bardzo stary sprzęt ale chciałbym go przywrócić do sprawności. Z góry dziękuję i Pozdrawiam.