• Kopiowanie danych z jednego dysku na drugi dysk

#1 Kopiowanie danych z jednego dysku na drugi dysk

by janstop84 3 January 2022, 22:30
Witam. Mam pytanie czy jest jakiś sposób na szybkie skopiowanie 500gb danych z jednego dysku na drugi dysk. Wymieniałem klientce dysk w laptopie. I od razu poprosiła o przeniesienie danych na ze starego dysku na dysk zewnętrzny. Jest tego sporo. Dyski mam podłączone przez przejściówki pod usb i bardzo wolno idzie kopiowanie. Jest jakiś sposób na szybsze skopiowanie tych danych?

Re: Kopiowanie danych z jednego dysku na drugi dysk

by Google Adsense [BOT] 3 January 2022, 22:30

#2 Re: Kopiowanie danych z jednego dysku na drugi dysk

by mayss 3 January 2022, 23:02
Jeżeli laptop nie posiada drugiego gniazda sata to można dokupić kieszeń dysku sata i zamontować zamiast cdrom. Jeżeli nie ma cdrom również to wykonuję takie rzeczy na komputerze stacjonarnym.

#3 Re: Kopiowanie danych z jednego dysku na drugi dysk

by Lesio23 4 January 2022, 18:58
Jeśli wymieniłeś dysk talerzowy na SSD, i system nie jest zaśmiecony to polecam wykonać klon dysku. Jeśli nie ma takiej możliwości to podepnij te dwa dyski do komputera stacjonarnego za pomocą złącza Sata, będzie zdecydowanie szybciej.

Re: Kopiowanie danych z jednego dysku na drugi dysk

by Google Adsense [BOT] 4 January 2022, 18:58