Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Re: Kamera sony xc-es50ce jak podłączyć
Google Adsense [BOT] • 3 Січня 2022, 19:59
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Nie dziwię się, że nie działa, skoro masz taki okropny bałagan w kablach - sterczą jak wąsy u Cześnika Raptusiewicza. Raz, że powinny być poskręcane, pobielone i zaizolowane, a dwa, że trzeba sprawdzić, czy pinout zgadza się z rysunkiem (czy odpowiednie przewody sygnałowe i zasilające łączą się z odpowiednimi pinami wtyczki - pamiętaj, że we wtyczce masz odbicie lustrzane tego, co jest w dokumentacji kamery). I jeszcze jedno - na obrazku widać co najmniej 7 kabli - dwa grubsze (czarny i czerwony) to prawdopodobnie zasilanie, czerwony z białą "wkładką" to zapewne sygnał wizyjny (oplot to masa, rdzeń w białej izolacji to "gorący" przewód sygnałowy). Pozostaje jeszcze nieizolowana masa (?) oraz dwa przewody, które nie wiadomo z czym się łączą: niebieski i brązowy. Proszę ustalić, który przewód jest do czego. A na koniec wisienka na torcie - jak masz ustawione zworki konfiguracyjne z tyłu kamery (preferowane foto)? Bo może jest ustawiony tryb wyzwalania i dopóki nie podasz impulsu na odpowiedni pin to guzik zobaczysz.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
A więc tak z tego co udało mi się ustalić to przewód niebieski i ten ekran to masa a brązowy + Przy podłączeniu zasilania i podpięciu miernika do przewodów ekranowanych pokazuje minimalne napięci które zmienia się jeśli do kamery coś zbliżymy bądź oddalimy ale po podłączeniu do TV. TV nie wykrywa że kamera jest podłączona a podłączam przez wejście Composite (cinch/SCART).
Niestety, my tego nie zweryfikujemy za Ciebie - mam rozumieć, że rzetelnie sprawdziłeś połączenie każdego z przewodów i przypisałeś je do odpowiednich numerów pinów w dokumentacji kamery? Jeśli tak, to możliwe, że kamera jest po prostu uszkodzona, albo zasilasz ją niewłaściwym zasilaczem (np. o słabej wydajności i napięcie "przysiada", lub o niewłaściwym napięciu znamionowym).
Re: Kamera sony xc-es50ce jak podłączyć
Google Adsense [BOT] • 5 Січня 2022, 22:05
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.