Witam,
Pacjent jak w tytule.
Brak dzwięku. Do sprzętu już ktoś zaglądał. Jedna końcówka wymontowana (SURR-R uszkodzenia mechaniczne kondensatorów i brak kilku elementów, sprzęt uruchamiam tylko na końcówce SURR-L)
Znalezione uszkodzenia:
Uszkodzone ścieżki pod kondensatorami. Uszkodzone kondensatory, uszkodzony mostek D508.
Brak napięcia 10V w zaznaczonym miejscu.
Po wymianie komponentów i odnoswieniu ścieżek - napięcia się pojawiły.
Nadal brak dzwięku.
Czy to normalne, że IC522 (KC9162), tak się grzeje przy pracy jako switch??
Wszystkie napięcia i bezpieczniki sprawdzone. Przekaźniki na końcówkach SURR - R i SURR - L nie przełączają się.
Robiłem również reset ustawień. Poza brakiem dzwięku na LCD brak błędów i wyświetlane są wszystkie opcje.
Nie miałem styczności z tym sprzetem i proszę o pomoc.
Ostatnie z pytań.. płyta na zdjęciu ma tylko jedno podlaczenie? Bo nic wiecej tutaj nie ma.. a procesory nie maja napiec.
Schematy do tego sprzętu są dostępne.
Pacjent jak w tytule.
Brak dzwięku. Do sprzętu już ktoś zaglądał. Jedna końcówka wymontowana (SURR-R uszkodzenia mechaniczne kondensatorów i brak kilku elementów, sprzęt uruchamiam tylko na końcówce SURR-L)
Znalezione uszkodzenia:
Uszkodzone ścieżki pod kondensatorami. Uszkodzone kondensatory, uszkodzony mostek D508.
Brak napięcia 10V w zaznaczonym miejscu.
Po wymianie komponentów i odnoswieniu ścieżek - napięcia się pojawiły.
Nadal brak dzwięku.
Czy to normalne, że IC522 (KC9162), tak się grzeje przy pracy jako switch??
Wszystkie napięcia i bezpieczniki sprawdzone. Przekaźniki na końcówkach SURR - R i SURR - L nie przełączają się.
Robiłem również reset ustawień. Poza brakiem dzwięku na LCD brak błędów i wyświetlane są wszystkie opcje.
Nie miałem styczności z tym sprzetem i proszę o pomoc.
Ostatnie z pytań.. płyta na zdjęciu ma tylko jedno podlaczenie? Bo nic wiecej tutaj nie ma.. a procesory nie maja napiec.
Schematy do tego sprzętu są dostępne.