Zdzichu napisał(a):Czytając wasze wypowiedzi mam dziwne wrażenie, że jest sponsorowane przez firmę Kocham Basię.
W tym temacie Kolega ma baaardzo mylne wrażenie.
Nie da się jednakowoż ukryć, że jakość i rzetelność opisu towaru oferowanego przez pozostałe sklepy jest daleko w tyle, w porównaniu do wspomnianego wyżej sklepu "Kocham Basię".
Jeśli w sklepie produkt opisywany jest jako "FABRYCZNIE NOWY", to oczekuję, że dostanę produkt fabrycznie nowy.
Jeśli kupuję układ po "reballingu", to nie mam co oczekiwać, że dostanę układ fabrycznie nowy.
W "Kocham Basię" tak właśnie jest, co niestety nie ma z reguły miejsca w pozostałych wymienionych sklepach (choć już ktoś napisał, że jedna z firm zaczęła uczciwie opisywać układy jako "REFURBISHED" na swoich aukcjach).
Czy to jest niewiedza odnośnie elementów, czy świadoma sprzedaż starego jako nowe, nikogo tu nie interesuje.
Ja chcę po prostu dostać dokładnie to, co zamówiłem i w terminie takim, na jaki się zgodziłem kupując w firmie X czy Y - nic więcej. Czy to tak dużo?
Serwisy opisują obsługę oraz towar tak, jak je widzą.
Jeśli otrzymałem towar w 100% zgodny z opisem i bez zbędnych opóźnień, moja opinia będzie przychylna.
Jeśli zaś otrzymany towar nie jest tym, który kupiłem, to na pewno nie wystawię laurki.
Zamiast więc wylewać żale i zastanawiać się niepotrzebnie, kto kogo sponsoruje lub nie, wystarczyło, aby Kolega napisał po prostu swoją opinię, na zasadzie: "kupiłem układ X w firmie Y, jestem zadowolony, bo ZZZZZ" czy "kupiłem układ X w firmie Y, nie jestem zadowolony, bo ZZZZZ".
Ktoś, kto będzie czytał ten wątek, będzie miał dzięki temu dodatkową opinię, pomocną w podjęciu decyzji o zakupie.
------
Do odpisujących - proszę się powstrzymać od złośliwości w komentarzach.
Kolega Zdzichu ma prawo, jak każdy z nas, do wyrażania własnej opinii.