This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).
Re: Re: MacBook A1706 USB 3.0 jak podłączyć pod zasilacz serwisowy
by Google Adsense [BOT] • 8 August 2018, 16:06
#22 Re: MacBook A1706 USB 3.0 jak podłączyć pod zasilacz serwisowy
by RafalB • 18 August 2018, 11:59
Dzięki za wyjaśnienie, w między czasie kupiłem UM25C i trigger do wyzwalania trybów pracy USB-PD, trochę odrobiłem lekcje. Nadal jednak noszę się z zamiarem używania zasilacza programowalnego od weryfikacji i diagnozy co wymusza użycie czegoś(uC) po drodze bo same rezystory na linii D+/D- to za mało przy PD.
#24 Re: MacBook A1706 USB 3.0 jak podłączyć pod zasilacz serwisowy
by HelpSerwis • 26 February 2020, 23:18
#25 Re: MacBook A1706 USB 3.0 jak podłączyć pod zasilacz serwisowy
by duchtesciowej • 27 February 2020, 02:17
HelpSerwis wrote:również bym był zainteresowany takim kablem do zasilacza laboratoryjnego. Jeśli coś się ruszyło w tej sprawie to prosił bym o informacje
To się chyba nie doczekasz, a temat raczej umarł. Pozostaje Ci zakup albo miernika USB-C i oryginalnego zasilacza, albo możesz kupić np. przetwornicę samochodową z USB PD (ja mam od Satechi) i podpiąć pod laboratoryjny, nie zbyt to dokładne, bo dochodzą moce strat na booscie, ale jakoś to tam działa. Mam to i to i korzystam jednak z zasilacza oryginalnego + miernik.
#26 Re: MacBook A1706 USB 3.0 jak podłączyć pod zasilacz serwisowy
by michalmwp • 7 March 2020, 22:12
Z USB-C w laptopach nie jest tak różowo jak np w smartfonach.
Tu jest ciekawy artykuł i tabelka z testami ładowania kilku laptopów ładowarkami nie od kompletu.
https://www.pcworld.com/article/3017182/usb-c-charging-universal-or-bust-we-plug-in-every-device-we-have-to-chase-the-dream.html
Trafił do mnie kiedyś HP x2 210 G1 z problemami z ładowaniem. Podczas testów na uniwersalnej ładowarce USB-C okazało się że ładowanie jest w stanie wyłączonym, na "biosie", podczas startu Windows aż załadowania pulpitu. Gdy pojawił się pulpit, ładowanie zanikało. Można było w menedżerze urządzeń usunąć "Zasilacz Microsoft" i ładowanie wracało do czasu ponownego rozruchu systemu i automatycznego załadowania drajwera zasilacza.
Tu jest ciekawy artykuł i tabelka z testami ładowania kilku laptopów ładowarkami nie od kompletu.
https://www.pcworld.com/article/3017182/usb-c-charging-universal-or-bust-we-plug-in-every-device-we-have-to-chase-the-dream.html
Trafił do mnie kiedyś HP x2 210 G1 z problemami z ładowaniem. Podczas testów na uniwersalnej ładowarce USB-C okazało się że ładowanie jest w stanie wyłączonym, na "biosie", podczas startu Windows aż załadowania pulpitu. Gdy pojawił się pulpit, ładowanie zanikało. Można było w menedżerze urządzeń usunąć "Zasilacz Microsoft" i ładowanie wracało do czasu ponownego rozruchu systemu i automatycznego załadowania drajwera zasilacza.
Re: MacBook A1706 USB 3.0 jak podłączyć pod zasilacz serwisowy
by Google Adsense [BOT] • 15 February 2022, 19:31
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).