Komputer iMac Mid 2010 27" A1312 820-2901-A objawy brak obrazu na matrycy, usterka pojawiła się po zaniku zasilania w sieci. Gdy zasilanie powróciło komputer można uruchomić ale nie pojawia się obraz na matrycy. Komputer można wyłączyć przytrzymując włącznik jedyna zmiana jaka następuję to komputer jest włączony z odpiętą matrycą to wentylator od CPU pi około 20sek wchodzi na pełne obroty. Podmieniłem RAM oraz przeprogramowałem bios bez zmian. Niestety nie mam CPU na podmianę ale po uruchomieniu komputera z podłączoną matrycą CPU robi się lekko ciepły, a dokładnie płyta główna pod CPU ale to o niczym nie świadczy. Sygnały ALL_SYS-PWRGD, ALL_SYS-PWRGD_R, ALL_SYS-PWRGD_SMC obecne.
Moje podejrzenia padają na zasilanie matrycy brak napięcia PP12V_LCD_CONN. Z informacji jakie udało mi się znaleźć to to napięcie powinno się pojawić nawet z odpiętą matrycą. U mnie wynosi 260mV.
Moje podejrzenia padają na zasilanie matrycy brak napięcia PP12V_LCD_CONN. Z informacji jakie udało mi się znaleźć to to napięcie powinno się pojawić nawet z odpiętą matrycą. U mnie wynosi 260mV.